Ulvi Blande
Tรถรถkaaslane leidis รผhe hรตrgutava retsepti ja kuna praegu on apelsinid pรคris mahlased, otsustas jรคrele proovida. Apelsinikeeks maitses oivaliselt. Kui on vรคhegi vรตimalik, vali รตhukese koorega apelsinid.
Vaja lรคheb: 3 suurt apelsini, 7 spl รตli, 3 muna, 240 g nisujahu, 200 g suhkrut, 1 sl vanillisuhkrut, 15 g kรผpsetuspulbrit, nรคpuotsaga soola. Kaunistamiseks valget ลกokolaadi.
Tee nii: Pese terved apelsinid kuuma vee ja svammiga puhtaks. Eemalda paksema koorega otsad ja roheline otsake, kui see on. Koorida pole apelsine tarvis. Lรตika 1 apelsin veidi vรคiksemateks tรผkkideks. Vรตta ka seemned vรคlja. Pane tรผkeldatud apelsin blenderisse vรตi kรถรถgikombaini, lisa รตli ja munad ning blenderda รผhtlaseks paksuks kreemiks.
Sega eraldi kausis omavahel suhkur, jahu, vanillisuhkur, kรผpsetuspulber ja sool. Lisa apelsinisegu kuivainetele ja sega รผhtlaseks tainaks.
Mรครคri keeksivorm seest veidi rasvaseks. Vala tainas vormi. Kรผpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit. Proovi kรผpsust puutikuga. Kui keeks valmis, tee ahjuuks lahti ja lase keeksil jahtuvas ahjus veel rahulikult paarkรผmmend minutit seista ja jahtuda. See vรคldib keeksi allavajumist. Siis tรตsta lauale ja lase enne vormist vรคljavรตtmist veelgi jahtuda.
Siirupi jaoks keeda 1-2 apelsini mahl 1 spl suhkruga. Kui kook on veidi jahtunud, vala sellele kuum apelsinisiirup. Kui siirup on tรคielikult imendunud, kaunista keeks valge ลกokolaadiga.
Kook pole รผldse mรตru, aga kui pelgad mรตrudust, vรตib apesinikoore valged osad eemaldada.
Inspiratsioon: Instagram/retsepty_turtsiii ja mariliisilover.com



