TarbijaRetseptidVaesed rüütlid ehk munasegus saiad

Vaesed rüütlid ehk munasegus saiad

Ulvi Blande

Ükspäev tulid tööl jutuks toidud ja maitsed lapsepõlvest. Üks lemmikuid oli paljudel tavaline sai mitmel erineval moel. Avastasin, et ei ole proovinud kunagi teha saia munaseguga. Veelgi lõbusam on fakt, et neid saiakesi kutsutakse “vaesteks rüütliteks” – nimetus pärineb 15. sajandi Inglismaalt.
Need saiad on populaarsed kogu maailmas. Inglismaal on selle toidu nimi “poor knights pudding” ja “poor knights of Windsor” ehk siis vaeste rüütlite magusroog või Windsori vaesed rüütlid. USA-s kasutatakse munapiimas praetud saia kohta väljendit french toast ehk prantsuse moodi röstitud sai. Prantsusmaal on pain perdu (otsetõlkes kadunud leib) armastatud magustoit, vahel ka hommikusöök.

Vaja läheb: 4-6 viilu saia, 1 muna, 2 dl piima, kaneeli, võid.
Tee nii: Klopi munad suhkruga läbi, lisa piim ja natuke kaneeli, sega läbi. Kasta saiaviilud munasegusse ja prae võiga mõlemalt poolt kuldpruuniks. Sega natuke suhkrut kaneeliga ja puista kaneelisegu saiadele. Serveeri marjade ja puuviljadega.
Idee: Nami-nami.ee

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare