Kui muidu on siinsete retseptide taga mรตni huvitav, vahel ka naljakas lugu vรตi on nende tegemine kantud lihtsalt vajadusest head kรตhutรคidet saada, siis oliividega supi tegemise ajendiks on รผks meenutus, mis nรผรผdseks on minu jaoks kullahinnaga.
Mรตned pรคevad tagasi kaotasin sรตbra รตnnetuses, mis vapustas tervet Eestit. Meenutades me viimast kohtumist siinsamas Raplas ja varasemaid hetki, mis Virgotiga seostuvad, tuli meelde รผks seik รผlikooli algusajast. Olin minemas messile โTeeviitโ ja รถรถbisin Virgoti ja tema pere juures. Virgot tegi sรถรถgiks suppi, mis kubises oliividest. Ma pole kunagi oliive armastanud, nii et minu jaoks oli see supp tรคiesti kohutav. Aga รคra ma selle sรตin. Ei saa ju lasta raisku heast sรผdamest tehtud rooga. Ja Virgoti mรคlestuseks tegin nรผรผd siis ainsat sรถรถki, mis mul temaga seostub. Kindlasti ei ole see sama retsept, lรคhtusin lihtsalt sellest, et tegemist oleks supiga, kus oleks oliivid.
Retsepti algne allikas on ajakiri Oma Maitse (mรคrts 2011) ja veebist leiab retsepti Toidutegu blogist.
Vaja lรคheb: 2 purki purustatud tomateid vรตi 10 kรผpset tomatit, 3 dl kรถรถgiviljapuljongit, 2 kรผรผslaugukรผรผnt, 400 g hakkliha, 1 purk (400 g) valgeid ube tomatikastmes, 100 g musti oliive, soola ja pipart, serveerimiseks porrut
Tee nii: Prae hakkliha. Pane purustatud tomat potti (kui kasutad vรคrskeid tomateid, koori need, eemalda seemned ja tรผkelda viljaliha), lisa puljong, kuumuta keemiseni ja lase 10 minutit haududa. Lisa peeneks tรผkeldatud kรผรผslauk, praetud hakkliha, oad ja oliivid ning kuumuta veel 10 minutit. Maitsesta soola ja musta pipraga ning serveeri vรคrske porruga.




