Kui ilmad aina kรผlmemaks lรคhevad, on soov sรผรผa midagi vรผrtsist, mis seestpoolt soojendaks. Otsides parasjagu kodus olemas olevate toiduainete jรคrgi sobivat retsepti, jรตudsin Mariliis Iloveri toidublogisse, kus oli kartuli-lillkapsakarri retsept. Indias on selle roa nimi Aloo Gobi, kus aloo tรคhendabki kartulit ja gobi lillkapsast. Lisaks neile kahele kรคib sellesse rooga ohtralt vรผrtse, millest kรตiki ei pruugi poelettidelt leida. Just retsepti esimese poole vรผrtse on keeruline leida, kuid see ei tรคhenda, et toit tegemata peaks jรครคma. Ka ilma osa vรผrtsideta on see karri piisavalt vรผrtsikas ja toekas, vรคhemalt minu jaoks.
Ilover on oma blogis selle roa kohta kirjutanud, et harilikult sรผรผakse seda koos saiaga (naan, chapati, roti), kuid meil sobib asenduseks hรคsti ka mรตni lavaลกi-tรผรผpi sai.
Antud kogusest saab sรถรถnuks 4-6 inimest.
Vaja lรคheb: 350 g pestud koorimata kartuleid, 1 vรคike lillkapsas (u 500 g), 4 sl รตli vรตi gheed, 1 tl terveid vรผrtskรถรถmneid, 1 tl mustkรถรถmne seemneid (nigella) vรตi 1 tl musti vรตi rohelisi sinepiseemneid, 1 sibul, 4 kรผรผslaugukรผรผnt, 1 sl riivitud ingverit, 1 purk (400 g) purustatud tomateid, 2 tl jahvatatud koriandrit, 1 tl tลกillipulbrit, 1 tl jahvatatud kurkumit, 1 tl soola, 1-1,5 dl vett, 1 sl garam masala maitseainesegu, vรคrsket koriandrit.
Tee nii: Tรผkelda kartulid kuubikuteks ja lรตika lillkapsas รตisikuteks. Lillkapsa vart tarvis ei ole, sรถรถ see niisama รคra vรตi kasuta salatis. Kuumuta pannil (kasuta suurt panni, millele saad hiljem kaane peale panna) รตli vรตi ghee. Puista sisse terved terad: vรผrtskรถรถmned ja mustkรถรถmne vรตi sinepiseemned. Prae segades 10-15 sekundit. Lisa kartulid, prae koos maitseainetega lรคbi. Alanda kuumust, kata pann kaanega ja kรผpseta kartuleid, vahepeal kรตrbemise vรคltimiseks segades, umbes 5 minutit, kuni neist kuumus lรคbi on kรคinud. Tรตsta kartulid pannilt eraldi kaussi ootele.
Nรผรผd pane pannile lillkapsaรตisikud ja kuumuta neidki viie minuti jagu. Tรตsta eraldi kaussi. Haki sibul ja kรผรผslauk. Kui tarvis, lisa pannile rasvainet ja prae sibulat-kรผรผslauku madalal kuumusel, kuni nad on pehmenenud ja lรคbipaistvad, umbes 5 minutit. Lisa riivitud ingver, jahvatatud koriander, tลกillipulber, kurkum ja sool. Prae segades 1 minut, kuni vรผrtside aroomid vallanduvad.
Vala pannile purk purustatud tomateid, lisa ka kartulid. Kata pann kaanega ja lase kartulil 10 minutit kรผpseda. Vahepeal sega. Seejรคrel lisa lillkapsaรตisikud, 1-1,5 dl vett ja hauta veel 5 minutit. Nii kartul kui ka lillkapsas peaksid jรครคma kergelt krรตmpsud, kindlasti mitte tรคiesti pudrused. Tรตsta pann tulelt, lisa garam masala maitseaine ja sega lรคbi. Lase kaane all maitsetel รผhtlustuda. Enne sรถรถmist puista toidule vรคrsket koriandrit.
| Kartul, kg | Lillkapsas, kg | Sibul, kg | Kรผรผslauk, kg | Ingver, kg | |
| Maxima | 0.19 | 1.68 | 0.34 | 2.95 | 3.99 |
| Mini-Rimi | 0.25 | 1.79 | 0.49 | 6.99 | 4.99 |
| Meie Toidukaubad | 0.45 | 1.75 | 0.75 | 3.65 | 5.55 |
| Konsum | 0.19 | 2.29 | 0.35 | 3.29 | 6.99 |
| Selver | 0.29 | 2.99 | 0.45 | 5.99 | 6.99 |
Hinnad on seisuga 20.10.2020




