8.8 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
UudisedElamuarenduse toetusega rajatakse Raplasse ligi poolsada uut korterit

Elamuarenduse toetusega rajatakse Raplasse ligi poolsada uut korterit

Suve lõpus kuulutas Rapla vald välja elamuarenduse toetuse teise vooru, et innustada arendajaid Raplasse vajaminevaid kvaliteetseid eluruume juurde looma. Vald on otsustanud anda toetust kahele taotlejale kokku summas kuni 400 000 eurot.

Devalko OÜ-le eraldas vald toetuse kahe korterelamu rajamiseks aadressile Kuusiku tee 4. Projektiga luuakse juurde 25 korterit ning nende teenindamiseks rajatakse 28 parkimiskohta.

Devalko OÜ juhatuse liige Valdeko Sõõro rääkis, et Raplaga seob teda mitu head tuttavat, kellelt tuli ka signaal, et Rapla vajab uusi kortereid. Sõõro selgitas, et otsus kortermaju ehitada sai tehtud juba varem, alles siis juhiti tema tähelepanu asjaolule, et selleks saab vallalt toetust taotleda. Sõõro sõnul on saadud toetus pigem kirsiks tordil kui reaalseks tõukeks.

Arhitekt on andnud lootust, et projekt saab selle aasta jooksul lõplikult valmis. Järgmine samm on vallalt ehitusloa taotlemine. Millal kopp maasse saab, Sõõro ennustada ei julge, sest kõik sõltub asjaajamisest.

Kahte kortermajja tulevad peamiselt 2-4-toalised korterid ning üks 1-toaline korter. Praegu on korterite müügini veel aega. Sõõro ei tihanud ka selle osas täpseid tähtaegu välja öelda, kuid lisas, et järgmise aasta esimeses pooles.

Teine toetus eraldati Suve ja Sügise Arenduse OÜ-le, kes kavandab kahte kortermaja Risti tn 2 ja Risti tn 4 kinnistutele Rappeli keskuse lähedusse. Kavas on ehitada 3-korruselised 12 korteriga hooned, mille teenindamiseks rajatakse 38 parkimiskohta.

Suve ja Sügise Arenduse OÜ juhatuse liikmed on Juhan Kangilaski ja Rainar Enden. Kangilaski selgitas, et äripartner Rainar Enden on samast kandist pärit ja tänu tema isiklikele kontaktidele on Rapla neile silma jäänud. „Oleme pikalt vaadanud, kuidas luua kättesaadavaid elamispindu noortele peredele. Kuna Tallinnas on hinnad kõrged, otsivad päris paljud alternatiive Tallinna lähedale,” rääkis ta. Seega ongi nende strateegia olnud tulla oma arendustega tervikliku elukeskkonnaga asumitesse ja linnadesse pealinna lähistel.

Raplat peab Kangilaski ideaalseks asukohaks, sest tegemist on kiiresti areneva paigaga, kus on olemas lasteaiad, koolid ja infrastruktuur. Ta leiab, et põlluarendustega võrreldes annab see elanikele suurt lisaväärtust. Tänaseks on projekteerimine tehtud ja projektid valmis. Hetkel pannakse kokku müügimaterjale ja võetakse ehitusele hinnapakkumisi. Kangilaski usub, et detsember läheb eeltööle ja juriidilistele toimingutele ning jaanuaris saab juba suurema hooga müügi osas peale hakata.

Kortermajadesse rajatakse 1-4-toalised korterid suurusega 37-70 ruutmeetrit. Pigem on arendaja sõnul tegemist väiksemate korteritega, mis tähendab ka taskukohasemat lõpphinda. Kopp saab maasse järgmisel aastal. Arusaadavalt ei taha ka Kangilaski ennustada, millal täpsemalt, kuid usub, et see võiks juhtuda aasta keskpaigas.

Samuti on kortermajade juurde planeeritud puhkeala. Ühele naaberkinnistule rajatakse rekreatsiooniala koos laste mängualaga. Ühtekokku saab Rapla vald kahe arenduse elluviimisel juurde 49 uut korterit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare