20.5 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
UudisedRapla vald plaanib avada uue lasteaiarühma

Rapla vald plaanib avada uue lasteaiarühma

Rapla vald plaanib lasteaiakohtade nappuse leevendamiseks Päkapiku lasteaia territooriumile mooduli paigaldada. Mooduli abil luuakse juurde üks lasteaiarühm.

Rapla vallavalitsuse juulikuu istungil andis vald projekteerimistingimused moodullasteaia kavandamiseks. Sellega algas protsess Rapla linna Päkapiku lasteaia territooriumile lasteaiamooduli lisamiseks.

„Kui lasteaiamoodulite hange õnnestub, siis sellisel juhul võib rääkida uue rühma avamisest moodulis mitte varem kui 2022. aasta I kvartalis. Loomulikult on aga Rapla vallavalitsuse huvides teha seda võimalikult kiiresti. Moodulhoonesse on planeeritud statsionaarsetes lasteaedades paiknevate rühmaruumidega sarnased tingimused, et võimaldada lastele kõik õppekavas ettenähtud tegevused,” selgitas valla hariduse ja kultuuritöö peaspetsialist Marek Männik.

Lisarühma avamine ja täiendavate laste Päkapiku lasteaeda vastuvõtmine tähendab tõenäoliselt ka lisatööjõu palkamist. „Mooduliga plaanitakse juurde luua lasteaiakohti ühe lasteaia aiarühma ehk esialgu 18 lapse, hiljem kuni 24 lapse jaoks,” ütles Männik.

Lasteaiamooduli plaanib vald rentida. „Tulevikuprognoosidega on ette näha, et 10 aasta perspektiivis võib Rapla vallas lasteaiakohtade vajadus väheneda kuni 10 rühma ehk 150-180 lapse võrra. Sellise tulevikustsenaariumi teostumisel väheneb ka vajadus lasteaiakohtade järele. Seetõttu on vallavalitsuse arvates majanduslikult mõttekam lasteaedade juurde lisarühmade ehitamise asemel lahendada hetke lasteaiajärjekordade probleem ajutiste moodulehitistega,” selgitas Männik.

Rendiperioodi pikkus sõltub Männiku sõnul eeskätt vajadusest ja selle osas ta spekuleerima ei hakka.

Samas on selge, et kohta ootavate laste probleemi ei lahenda ka moodul täielikult. Männik selgitas, et valla lasteaedadesse kohta ootavate laste arv on pidevas muutumises. „Mõned lapsed tulevad kohasoovijate järjekorda juurde ja mõned lähevad sellest nimekirjast välja. Hetkel on laste arv, kes Rapla valla lasteaedades kohti ootavad, ca 40 ja moodulite kasutuselevõtmisega peaks see number vähenema rohkem kui poole võrra,” ütles ta ning lisas: „Lasteaiajärjekorra probleem puudutab eeskätt Rapla linnas olevaid lasteaedu. Rapla valla maapiirkonna lasteaedades kohaprobleeme üldiselt ei ole.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare