28. oktoobril võistles Tallinna toidumessil kolmteist noorkokka tiitlile „Noorkokk 2015“ ning kolmandale kohale tuli Kehtna majandus- ja tehnoloogiakooli kolmanda kursuse kokaõpilane Reili Randmaa.
Võistlus oli kokkadele individuaalne ja nii tuli igal osalejal valmistada peaasjalikult eestimaisest toorainest pidulik roog.
Pearoa puhul olid kohustuslikud toorained lihaveise abatükk chuck tender, veisemaks ja kollane kaalikas. Magustoidus tuli kasutada kohupiima, kartulitärklist ja külmutatud vaarikaid ning lisaülesandena tuli desserdi kõrvale pakkuda kisselli.
Roogade valmistamiseks oli võistlejatel aega kolm tundi, pärast seda hindas professionaalne viieliikmeline žürii iga toidu puhul maitset, välimust ning koka töövõtteid ja professionaalsust. Reilil oli kaasas kokaabi Susanna Muidre, kes on esimese kursuse õpilane Kehtna MTK-s.
Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest
Mariliis Vest