9.9 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
UudisedLelles heiskas Vabariigi aastapäeva puhul lipu Kehtna vallavanem Tanel Viks

Lelles heiskas Vabariigi aastapäeva puhul lipu Kehtna vallavanem Tanel Viks

Lelles tähistati Eesti Vabariigi sünnipäeva külaplatsil, kus Eesti lipu heiskas Kehtna vallavanem Tanel Viks. Pidustused algasid kella üheksast hommikul. Vallavanem pidas kohaletulnud inimestele elava kõne, mis oli suuresti pühendatud sõjalisele olukorrale Ukrainas.

“Tänane hommik on teistsugune. Selline, mida keegi meist ei tahtnud,” lausus vallavanem sõnavõtu alguses. Ta ütles, et kuigi tal oli selleks sündmuseks ettevalmistatud kõne, siis ta jättis selle teadlikult autosse.

Viks kandis Vabariigi aastapäeva üritusel kaitseväe ohvitseri vormi ning rinna peal Ukraina lipuvärvides linti. “Me ei ela enam sellises maailmas nagu eile. Euroopas on sõda. Eesti kontekstis see küll mingil juhul sõda ei tähenda, aga me peame hakkama mõtlema kuidas me saame teineteist toetada olukorras kui päästet, kiirabi või politseid ei tule. Vallavanemana on need küsimused järgmistel kuudel kindlasti minu töölaual,” rääkis Viks. Kõne lõpus soovis ta kõigile kohatulnutele head Vabariigi aastapäeva ning avaldas toetust Ukrainale.

Hommikusele üritusele oli kogunenud umbes kuuskümmend inimest. Esialgu pidid 24. veebruaril toimuma Lelles ka Rapla maakonna meistrivõistlused jäähokis, kuid need lükati edasi 27. veebruari peale. Selle asemel peeti hokimatš Lelle kohalike isade ja poegade vahel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare