17.7 C
Rapla
Teisipäev, 30 apr. 2024
Persoon30 aastat Rapla hingekarjasena – Mihkel Kukk

30 aastat Rapla hingekarjasena – Mihkel Kukk

Täna, 1. juunil täitub Mihkel Kukel täpselt 30 aastat tööd Rapla kirikuõpetajana. See on oluline tärmin, mis väärib leheveergudel äramärkimist. Üks võimalus oleks olnud rääkida tema endaga, kuid selle asemel võttis Raplamaa Sõnumid ühendust inimestega, kellega õpetaja Kukk on selle aja jooksul kokku puutunud ja koostööd teinud. Palusime neil meenutada lugusid või sündmuseid, mis seoses õpetaja Kukega meelde tulevad.

Oma meenutusi jagavad kümme inimest. Igaüks neist on viimase kolmekümne aasta vältel Mihkel Kukega tihedalt kokku puutunud. Olgu siis tööalaselt või eraelus. Kolmkümmend aastat on pikk aeg ning sellest on mõndagi meenutada. Laseme neil endil jutustada.

Pärt Uusberg, koorijuht ja helilooja:
Olen viimastel aastatel avastanud, kuivõrd isiklik side on mul sujuvalt tekkinud Rapla kirikuga. Julgen öelda, et armastan seda hoonet, nii vaimses kui ka füüsilises mõttes. Hingelähedaseks on saanud iga selle hoone detail, altarimaali värvigammast oreliviledeni, kiriku imelisest akustikast rääkimata. Ja seejuures on üks imeoluline detail, milleta ma seda kirikut ei oska hästi ette kujutada: see on õpetaja Mihkel Kuke karismaatiline, kuulamapanev hääl.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare