6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
RSEve Haggi võidutses Olustveres

Eve Haggi võidutses Olustveres

Möödunud laupäeval peeti Olustveres Eesti Ratsaspordi Liidu tänavuse rakendisspordi karikasarja viimane etapp, kus meie maakonnast osales Eve Haggi, kes naasis võistluselt väärikate auhindadega.
Olustveres peetud etapil oli kavas kolm võistlusklassi, lisaks suure ja väikese karika arvestusele veel tutvumisklassi kombineeritud maraton. Suures arvestuses läks karikavõit Ülar Raudsepale, kelle hobuse nimeks Friidom, talle järgnes teise kohaga parim ponirakend Riina Rõa Grelliga ning kolmandaks tuli Eve Haggi hobusega Albrina. Väikese karika võistluses sai aga kindla võidu Eve Haggi oma hobusega Varunessa, kes oli võitja ka noorhobuste hulgas. Teisele kohale sõitis end Kati Raidma Vändrast poniga Teele ja kolmas koht läks Lätti Anita Tasinale hobusega Fortuna.
Suures karikas oli eraldi arvestus hobu- ja ponirakenditele. Hoburakendites võidutses Ülar Raudsepp, kes edestas Urmas Saksa ja Eve Haggi. Väikeses karikas kogus Eve Haggi enim punkte ja noorhobuste suurima punktisumma saavutas samuti Eve oma hobuse Varunessaga ja väärt karikas kuulub nüüd talle.
„Ma olen väga õnnelik võitude üle ja seda ka seepärast, et sain võistelda Olustveres, kuna olen ju mulk. Seal pole võistlusi pikki aastaid tehtud ja seda enam rõõmustasin seal üles astudes. Kuna võistlus oli ühepäevane, nõudis see rohkem kontsentreerumist. Selle aasta saavutustega olen väga rahul ja kuna kolm parimat tulemust sarjade jooksul läheb kirja, siis saavutasin ma üldkokkuvõttes esimese koha.
Kõige suuremat rõõmu valmistab aga see, et nii Varunessa kui Albrina on mu enda aretatud loomad,“ rääkis Eve Haggi.
Selleks aastaks on karikavõistlused läbi ning mõtetes on sportlane juba uues hooajas ja plaanib Eestist kaugemal end proovile panna.

Piret Linnamägi