-4.5 C
Rapla
Pühapäev, 3 dets. 2023
RSRaplamaa sportlikuim perekond elab Kehtnas

Raplamaa sportlikuim perekond elab Kehtnas

Maakonna sportlikuima perekonna valimistel esitavad treenerid, spordiklubid ja teised Rapla maakonna spordiliidule nominendid, kes pannakse spordiliidu koduleheküljele üles. Parima selgitab välja rahvas. Sel aastal oli Raplamaalt kandidaate kaks: perekond Karjane Kehtnast ja perekond Reinaas Kohilast. Parimaks tunnistati viieliikmeline perekond Karjane.
Pereisa Priit on rattasportlane ja tegelenud selle spordialaga 10 aastat. „Eelkõige olen ma harrastaja tasemel, aga tulemused on üsna head. Mitmel korral olnud maakonnameister, osalenud olen ka Eesti MV rattakrossi teatevõistlusel ja umbes kümnel rattamaratonil Eestis,“ rääkis Priit. Pereema Lea aga osaleb juba paar aastat Kaitseliidu Rapla ringkonna naiskodukaitse koosseisus koormusmatkadel, Põrgupõhja retkel, lisaks võrkpallitreeningutel Kehtnas. Sellest aastast on ta osalenud ka MTBEST rattamaratonide sarjas neljal maratonil. Lea teeb koos perega mäesuusatamist ja kui on lund, siis ka Eestis murdmaasuusatamist.
Tütar Liisbet käib Kehtnas ratsutamas ja harrastab tai poksi Raplas. Vahel mängib ka võrkpalli. Pere noorim, Liselle, kes õpib Kehtna põhikooli kolmandas klassis, ratsutab samuti, käib saalihoki trennis ja sõidab ratast ning on osalenud juba võistlustel. Ka murdmaasuusatamine on talle meeldima hakanud.
Lisaks sellele jõuab tegeleda laulmise, mustlas- ja idamaise tantsuga. Poeg Raido, kellel küll on juba oma pere, on samuti väga sportlik. Ta on tegelenud esimesest klassist alates jalgpalliga ja käib siiani trennis ja võistlustel. Samuti meeldib talle maastikujalgrattasõit ja murdmaasuusatamine.
Lea Karjane: „Eks ennast peab liigutama. Olen küll muusikaõpetaja, aga sporti teen meeleldi. Treenin hoolega oma füüsist, et olla Naiskodukaitses vormis koormusmatkadel. Hea tulemuse, kolmanda koha saime Saaremaal 17 võiskonna seas oma Hiie rühmaga. Raske oli Põrgupõhja retk, kus läbisin kolm päeva kestva raske raja. Olime ainuke naisvõistkond. Sõidan ka hoolega ratast ja suusatan. Spordil on meie elus suur tähtsus. Meie teeme sporti selleks, et tervis oleks korras ja enesetunne hea. Oli ju ka liikumisaasta, see pani rohkem tegutsema.“
Võit tuli perekonnale üllatusena. Lea sõnul on maakonnas ju palju sportlikke perekondi. Priidu sõnul oli perekond Reinaas neile kõvaks konkurendiks.
Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul on tähtis tunnustada ja tõsta esile perekonda kui traditsioonide ja väärtuste loojat, kandjat ja hoidjat. Tunnustuse pälvinud perekonnad said auhinnaks kolmepäevase pääsme rahvusvahelisele võistlusele International Horse Show ja majutuse Tallinnas L’Ermitage hotellis.

Loe pikemalt 7. oktoobri Raplamaa Sõnumitest
Piret Linnamägi

Kõik uudised
Kuulutused