7.2 C
Rapla
Pühapäev, 25 sept. 2022
spot_imgspot_img

Eesti parima hooldustöötaja tiitli võitis Kadri Ehala Hageri hooldekodust

Koeru hooldekeskuses peetud üle-eestilistel hooldustöötajate kutsevõistluselt tuli parima töötaja tiitel Hageri hooldekodusse – Kadri Ehalale. Kokku osales 14 hooldekodu, neist neli Raplamaalt – lisaks Hagerile Rapla hooldekeskus, Käru valla hooldekodu ja MTÜ Elupuu Kalbu külast Kehtna vallast. Hooldekodude arvestuses tuli parimaks Iru hooldekodu, individuaalvõistluse esikoha võitis aga Hageri hooldekodu hooldustöötaja Kadri Ehala.
Kadri Ehala rääkis, et aega oli võistlustel antud 30 minutit ja pool sellest tuli teha meeskonnatööna. Kõigepealt läbi viia kliendi hommikune hooldus – pesemine, pampersi vahetus, söötmisasendisse seadmine. Seejärel astus teine meeskonnaliiga kõrvale ja Kadril tuli aidata hooldatav üksi ratastooli.
Hooldatavat mängis üks töötaja.
Kadri ütles, et varem olid nad osalenud Käru hooldekodus läbiviidud ergonoomia koolitusel, kus õpetati, kuidas hooldajatööd tehes iseennast säästa. Kadri sõnul on selleks tänapäeval ka mitmeid abivahendeid. Koolitust viis läbi Koeru hooldekeskuse füsioterapeut.
Kadri Ehala oli võistlusel ühes meeskonnas kolleegi Kadri Sadivskajaga ja on kindel, et tema võit tuli ka tänu Sadivskajale.
Kadri on Hageri hooldekodus töötanud peaaegu kolm aastat. Vahepeal oli ta ka lapsepuhkusel. Varem on Lelles elav naine töötanud kirjakandja ja poemüüjana.
See, kas sobid hooldustöötajaks, selgub Kadri sõnul ainult ise järele proovides. Kõigepealt tehaksegi proovipäevad, pärast mida paljud aga loobuvad.
Hea hooldustöötaja peab Kadri Ehala sõnul olema kannatlik, hea suhtleja ja positiivse meelelaadiga. Vanainimesed soovivad rääkida ja tihedas tööpäevas leiab hea hooldustöötaja sellekski aega, et neid kuulata.
Kõige rohkem jõudu annab Kadrile tema töös vanainimeste tänu. Näiteks kui nad vahetuse lõppedes temalt küsivad, millal ta jälle tuleb.
Samas on töö füüsiliselt ja psüühiliselt raske ning töötasu väike. Hooldatavaid on Hageris praegu 92 ja ühekorraga on üldjuhul tööl viis hooldustöötajat.
Vivika Veski

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised