25 C
Rapla
Reede, 1 juuli 2022
spot_imgspot_img

Vesiroosi gümnaasium korraldas oma ettevõtluspäeva

Eile said Rapla Vesiroosi gümnaasiumi 8.-12. klassi õpilased näpunäiteid, kuidas alustada ettevõtlusega. Ettevõtluspäev „Sinu edu, sinu valik“ kutsus kooli esinema neli Eesti ettevõtjat. Päeva korraldas kaks 11. klassi õpilast – Caroly Nisu ja Keiri Nõlvak. Caroly ütles, et ettevõtluspäev seisab eraldi just toimunud ettevõtlusnädalast. Idee tuli hoopis kevadel Tallinnas konverentsil. Tundus, et ka Rapla noored võiksid ettevõtluse vastu huvi tunda.
Konverentsi eesmärk ongi anda huvilistele infot, kuidas ettevõtlusega alustamine täpselt välja näeb, mis selleks vaja on. Esinejad jagasid õpilastega oma isiklikke kogemusi ja soovitusi, kust näiteks infot leida või milliseid tegevusi teha. Kui noorel on huvi ettevõtlusega tegelema hakata, saab ta esimesed sammud astuda juba kooli ajal. Pärast 20-minutilist ettekannet avanes õpilastel võimalus esinejale küsimusi esitada.
Ettevõtluspäeval esinesid õpilastele ettevõtjad Ranol Kaseväli, Jan Tomingas, Alar Voogla ja Jaak Roosaare. Esinejad aitas korraldajatel leida majandusõpetaja. Caroly ütles, et kõigi nende puhul on tegemist mitmekülgsete inimestega, kes on ettevõtlusega alustanud noorelt. Nad on inimesed, kes ei tegele ainult ühe asjaga ja oskavad noortele väärt nõu anda.
Ettevõtluspäevast osavõtmine oli õpilaste jaoks soovitatav ning osa majandusõppest. Saali oli jõudnud arvestatav hulk õpilasi. Nii mõnigi kasutas vihikut märkmete tegemiseks.
Katri Reinsalu

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised