7 C
Rapla
Teisipäev, 28 sept. 2021

Pärimuspäev tuletas meelde muistsed tantsud, laulud ja käsitöö

Rapla kultuurikeskuse saalis olid end seina äärde sättinud Raplamaa käsitöökodade õpitoad, saali keskel võis nautida erinevaid etteasteid – laupäeval oli seal pärimuspäev.
Pärimuspäeval esinemine on justkui maakonna rahvakultuurispetsialisti ristimine. Seda on teinud ka varasemad töötajad ning nüüd pidas ettevõtmise korraldaja Mari Tammar ettekande „Pärimuskultuur meie sees ja ümber“. Ta rääkis, et pärimuskultuur hõlmab erinevaid tegevusi ning on suuresti tunnetuslik, sellest on raske rääkida ning seetõttu alustas ta hoopis pärimusmuusikaga. Ikka nii, et Mari laulis ühe rea ette ning saalisviibijad kordasid järele. Päeva alguses olid osalejad veel natuke ujedad, kuid andsid endast parima.

Loe pikemalt 28. oktoobri Raplamaaa Sõnumitest
Katri Reinsalu

5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised