24.7 C
Rapla
Laupäev, 2 juuli 2022
spot_imgspot_img

Kehtna Hoiu-Laenuühistu otsib uusi liikmeid Raplast

Aeg-ajalt on kuulda, justkui ähvardaks juba üle kahekümne aasta tegutsenud Kehtna Hoiu-Laenuühistut pankrot. Juhatuse liikmed Tõnis Blank ja Heili Kaljuste kinnitavad kui ühest suust, et neil juttudel ei ole mingit alust.
Kuidas siis väikepanga käsi tänasel päeval käib? „Ma ei tea, kust need jutud tulnud on. Ei ole absoluutselt mingit probleemi. Kõik toimib ja hoiu-laenuühistu laiendab ennast,“ ütles Blank. Aprillis avas väikepank Raplas Viljandi maantee ääres uue kontori. Ka Kehtnas on võimalik vajadusel toiminguid teha.
Rapla kontor avati just selleks, et uusi liikmeid saada ja laiemalt väikepanga võimalusi Rapla rahvale pakkuda.
Eelmisel aastal rakendunud seadusemuudatus tähendab, et hetkel ei osutata kontorites makseteenuseid. See tähendab, et töö maht on tõesti mõnevõrra vähenenud. „Saame tegeleda ainult hoiuste ja laenudega,“ lisas Blank.
Hoiu-laenuühistu on arutanud pika rea nõuete täitmist saamaks finantsinspektsioonilt litsents, mis võimaldaks pangal jälle makseteenuseid osutada. Blank ütles, et nõuete vormistamine on paras kadalipp. „Siis oleme nagu suurpank. Peame kõiki neid samu nõudeid täitma nagu suured pangad,“ lisas Kaljuste.
Alternatiiviks on võimalus teha koostööd mõne teise hoiu-laenuühistuga, kellel on see litsents juba olemas. Seega ongi praegu käimas läbirääkimised Maaelu Edendamise Hoiu-Laenuühistuga, et hakata nende agendiks.

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised