6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
RSVarbolas ja teistes maakonna paikades avatakse postipunkte

Varbolas ja teistes maakonna paikades avatakse postipunkte

Novembri eelviimasel esmaspäeval avatakse Märjamaa vallas Varbola külas toimetavas Rita poes postipunkt, mille eesmärk on hakata osutama postiteenuseid Sipa ja Valgu postibussi asemel.

Kuigi postipunkt avatakse 23. novembril, pakub hetkel ning kuni novembri viimase päevani postiteenuseid Varbolas veel ka postibuss. Juba detsembri esimesest päevast tuleb postiteenustega seotud toimetusi ajada Rita poes. Postipunkti lahtiolekuaeg on esmaspäevast reedeni kümnest kuueni ning nädalavahetustel on punkt suletud.
Rita poodi tulevas postipunktis saab saata kirju ja kuni 20 kg pakke, maksta makse, tellida ajakirjandust, osta postmarke ja muid postikaupu. Lisaks postipunktile säilib piirkonnas kirjakandja kandeteenus kuuel päeval nädalas, kirjakandja tellimise teenus füüsilistele ja juriidilistele isikutele, kes elavad või asuvad maapiirkonnas postkontorist kaugemal kui 5 km, kullersaadetiste kohaletoimetamine kuuel päeval nädalas.
Omniva kommunikatsioonijuhi Erki Varma sõnul avatakse 30. novembril veel Raikkülas Tamme postipunkt asendamaks samuti postibussi ning ette valmistatakse ka postipunkti avamist Hageris, mis tuleb samuti postibussi peatuse asemel.
„Kuna postipunktid on kauem avatud ja asuvad käidavates kohtades, on inimestel seal postiteenuseid kindlasti mugavam tarbida kui postibussis. Kindlasti anname postipunktide avamisest kohalikele elanikele ka eelnevalt teada,“ lisab Varma.
Varbolas tegutseva Rita poe müüjate suhtumine muutusesse on nende sõnul nii ja naa. „Ei oska arvata, kuidas käima läheb. Praegu ju ei tea veel, kui palju see mõjutab poe tööd – järjekorda, ajakulu ja nii edasi,“ ütles Rita poe esindaja.

Mariliis Vest / illustreeriv foto: Siim Solman

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare