spot_img
-0.6 C
Rapla
Reede, 31 märts 2023
RSKadi võimlejad on GymnaFest 2015 laureaadid

Kadi võimlejad on GymnaFest 2015 laureaadid

Laupäeval, 28. novembril oli Tartus A. Le Coq spordimajas võimlemisfestivali GymnaFest 2015 lõppkontsert, kus selgitati Eesti parimad võimlemisrühmad.

Eesti suurim võimlemisfestival toimus juba 19. korda ning sel aastal tähistati sellega Eesti Võimlemisliidu 25. aastapäeva.
Lõppkontserdile eelnes kaks eelvooru, kus kokku osales 76 rühma. Tunnustatud võimlemis- ja tantsuspetsialistidest koosnev žürii valis välja 30 rühma, kes pääsesid võimlemisfestivali finaali.
Põhja-Eesti eelvoorus Keilas osales Kadi võimlejate võistlusrühm kavaga „Laiskloom Sidi unistus”. Sel aastal täiendust saanud võistlusrühmas osalevad Valtu põhikooli, Rapla Vesiroosi gümnaasiumi ja Rapla ühisgümnaasiumi tüdrukud.
Treener Kadi Saksa sõnul on tegemist eelmisel hooajal valminud võimlemiskavaga. Kava sooritamisel pandi lisaks tehnilisele täitmisele suurt rõhku emotsioonidele. Žürii otsusel pääses rühm GymnaFesti finaali.
Tartusse sõideti juba varakult kohale. Oma aja võtab laiskloom Sidi välimuse ettevalmistamine. Tööjaotus garderoobis oli paigas – kaks ema tegid soenguid, teised kaks joonistasid Sidi vallatud naerusuud ning juba kiirustasid tüdrukud harjutusväljakule. Kadi võimlejad osalesid 12-16-aastaste vanuserühmas, mis oli võistlustel kõige suurema osalejate arvuga. Tüdrukud jäid oma etteastega rahule ning põnevusega oodati žürii otsust. Hinnati nii kavade kompositsiooni kui ka tehnilist sooritamist, võimlejate treenitust ja väljenduslikkust ning publikuga suhtlemise oskust.
Pärast võistlus- ja esinemiskavu kuulutati välja võimlemisfestivali GymnaFest 2015 võitjad erinevate vanus- ja koondrühmade arvestuses ning GymnaFest 2015 üldvõitja. Lisaks pärjati parimaid rühmi laureaaditiitliga ning eriauhindadega. Kadi võimlejad pälvisid oma vanuserühma laureaaditiitli. Žürii tõstis esile kava koreograafiat ning väga heade emotsioonidega esitust.
Tagasiteel käis võidukarikas bussis käest kätte ja seejärel hakati telefonides jälgima Rapla meeste korvpallimängu Pärnu vastu. Koju jõudsime rõõmsa teadmisega, et lisaks meie võidule tuli Raplasse ka kossuvõit.

Karin Moisar / foto: Jaanika Hamburg

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused