1.1 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
RSKas abipolitseinikke tuleks rahaliselt premeerida?

Kas abipolitseinikke tuleks rahaliselt premeerida?

Rapla politseijaoskonna patrullitalituse juht Margus Kaldma andis ROL-i täiskogu ees ülevaate meie abipolitseinike panusest avaliku korra tagamisel. Ta tegi ROL-ile ettepaneku, et kui vallad suudaksid kokku panna 3000 eurot, võiks selle summa eest premeerida rohkem väljas käinud abipolitseinikke.  

Maakonnas on praegu 26 abipolitseinikku (24 meest ja 2 naist). Veel kahel naisel on vormistamine käsil. Kaks korda aastas toimub Pärnus abipolitseinike 40-tunnine I astme koolitus. II astme koolitus annab juba iseseisva tegutsemise pädevuse. Kümnel abipolitseinikul on iseseisva tegutsemise õigus. Näiteks 4 inimest võib juhtida operatiivsõidukit, 4 võib kasutada politsei andmebaase, 3 on läbinud tulirelva koolituse, 4 võib kasutada teleskoopnuia.

Reet Saar /foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 2. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused