4.4 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
RSKõnnumaa maaomanik Kehtna vald soovib leebemaid piiranguid

Kõnnumaa maaomanik Kehtna vald soovib leebemaid piiranguid

Kõnnumaa kaitsealal Paluküla piirkonnas 108 hektarit maad omav Kehtna vald soovib eraldi Paluküla piiranguvööndist loobumist ja vabamat raiekorda.

Samuti ei poolda Kehtna vald senise Kõnnumaa maastikukaitseala muutmist looduskaitsealaks praeguse uuendamise käigus.
Kehtna vald on Palukülas 108,9-hektarilise Hiiemäe kinnistu omanik, mille kahel maaüksusel kokku paikneb 70 hektarit metsamaad. Kehtna vallavalitsus on vastu, et moodustataks eraldi Paluküla piiranguvöönd. Kehtna vallasekretäri Veljo Väärsi sõnul takistab see Kehtna valla üldplaneeringus näidatud Paluküla puhke- ja virgestusmaa maakasutust ning detailplaneeringu ellurakendamist.
„Palukülas asub Raplamaa suurim ja aktiivselt kasutatav spordi- ja terviseradade keskus,” põhjendas Väärsi. „Täiendavate piirangute seadmine takistab ka maaomanike, sealhulgas Kehtna valla majandustegevust ning piirkonna puhkeotstarbelist ja tervisesportlikku kasutamist.”

Vivika Veski / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 2. detsembri Raplamaa Sõnumitest

5 KOMMENTAARID

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused