11.1 C
Rapla
Laupäev, 25 juuni 2022
spot_img

Osaluskohvikus arutleti Raplamaa tuleviku üle

Verivärske Raplamaa noortekogu korraldas osaluskohviku, kus arutleti ühiselt seitsmel maakonda puudutaval teemal.

Neljapäeval, 10. detsembril kogunesid Rapla Vesiroosi gümnaasiumi aulasse maa­konna noored ja vanad otsustajad ja tegijad. Oma kogemustest ja ettepanekutest said rääkida kõik soovijad ühiselt ja võrdselt. Kokku oli aktiivseid arutlejaid kohal 89, neist 23 täiskasvanut. Oli poliitikuid ja teisi avaliku elu korraldamisest huvitatud nooremeelseid inimesi ning noori Vana-Vigalast, Märjamaalt, Kohilast, Kehtnast, Valtust, Kaiust, Eidaperest ning mõlemast Rapla gümnaasiumist.
Täiskasvanud kohvikukülastajatest olid kohal näiteks Rapla vallavolikogu esimees Tarmo Lukk, Kehtna vallavolikogu esimees Katrin Velleste ja vallavanem Indrek Kullam, Rapla maavanem Tõnis Blank.
Iga osaluskohviku külastaja sai päeva jooksul välja valida kolm meelepärast teemat väljapakutud seitsmest. Enne arutelusid esinesid aga kahe kavaga JJ Street’i tantsijad ning Valtu põhikooli õpilane Adeele Rei ja Kehtna põhikooli õpilane Diana Jääger korraldasid energiatõstmise mängu, kus kaks gruppi hakkasid üht ja sama lauset aina kõvemini üksteisest üle karjuma.

Seitse olulist teemat maakonna jaoks

Üks väljapakutud teema oli „Kui kardad vihast lõhki minna, ära sauna mine“ ehk siis RVG õpetaja Monica Arme juhtimisel arutleti sallivuse, kiusamise ning vihakõne üle. Kokkuvõtlikult soovitasid noored selle teema puhul õpetajaid ning õpilasi koolitada, kuidas saaks vältida kiusamist ja mõnitamist.

Mariliis Vest / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised