2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
RSSalatikasvatus lööb Valtu taeva helendama

Salatikasvatus lööb Valtu taeva helendama

Pimedatel talveõhtutel võib Valtu kohal näha heledat kuma, mis paistab Raplani ning kaugemalegi. Tegemist on ettevõtte Ahtima OÜ kasvuhoonetega, kus kasvatatakse salatit.
Tegu on suhteliselt uue ettevõtmisega ning seetõttu ei ole selle kohta palju teada. Raplamaa Sõnumite toimetusse saabusid lausa vihjed, et kasvuhoonetest taevapoole helenduv valgus on kohalikule päästekomandole põhjustanud ekslikke väljakutseid, sest inimesed arvavad, et kuskil on tulekahju. Päästeametist teatati, et selliseid väljakutseid nemad siiski saanud ei ole.
Millega on siis tegemist? Põllukultuuride kasvatamisega tegelev ettevõte Ahtima OÜ on hakanud kasvatama seal salatit. Tegemist on võrdlemisi uue projektiga ning nende kõneisik Martin Tiik ütles, et pikemalt ongi sellest vara rääkida. Ta mainis põgusalt, et kasvuhoonetes on kasutusel uus tehnoloogia, mida ta on valmis lähemalt tutvustama lähimate kuude jooksul. Rääkides seal kasvava salati kogustest, ütles Tiik, et päevas saab kasvuhoonetest 6000 ühikut salatit ning tema sõnul on seda päris korralikult.
Ahtima OÜ kasvuhooned asuvad täpselt Kaerepere bussijaama taga.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman

5 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused