3.3 C
Rapla
Kolmapäev, 29 sept. 2021

Paadiga tohib ka edaspidi Loosalu järvel sõita

Mootorita paadid pääsevad Loosalu järvele, suusaradu tohib lumesaaniga hooldada ka väljaspool Paluküla, kuid Paluküla Hiiemäel tuleb veel kompromissi otsida.

Kehtna ja Kaiu valda ulatuva Kõnnumaa looduskaitseala teisel avalikul arutelul neljapäeval saabus selgus mitmes senises vaidlusküsimuses. Uut kaitse-eeskirja koostav keskkonnaamet oli arvesse võtnud mitut ettepanekut, mida huvirühmad olid teinud. Näiteks polnud kalamehed rahul kaitse-eeskirja esialgses eelnõus olnud punktiga, mis keelas igasuguse ujuvvahendiga liikumise kaitseala veekogudel. Kalamehed tavatsevad Loosalu järvel paadiga kalastamas käia. Kuna keset raba asuva järveni tuleb mitu kilomeetrit kõndida, jõuab sinna kaasa võtta ainult kerge kummipaadi, mis ei saa kalameeste hinnangul kuidagi järveelustikku kahjustada.

Vivika Veski / foto: Vivika Veski
Loe pikemalt 10. veebruari Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised