22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
RSRaikküla alustab läbirääkimisi Rapla ja Kehtnaga

Raikküla alustab läbirääkimisi Rapla ja Kehtnaga

Raikküla vallavolikogu arutas 3. veebruari istungil haldusreformiga seonduvat, eelkõige ühinemisläbirääkimiste algatamist. Laual oli kolm ettepanekut – Rapla, Kehtna ja Järvakandi vallalt. Esimesele kahele vallale vastas Raikküla jaatavalt ning Järvakandile eitavalt.
Esialgu oli ette valmistatud ka selline versioon, et alustada läbirääkimisi kõigi kolme vallaga. Hääletuse tulemusel otsustas valdav osa volikogu liikmeid aga Järvakandi vallaga ühinemisläbirääkimiste alustamise vastu. „Järvakandile öeldi ei, kuna Järvakandiga puudub meil ühine piir. Ja teine põhjendus on, et meie tõmbekeskuse suund on Rapla,“ ütles volikogu esimees Anne Kalf.
Laual oli ka versioon alustada vaid Rapla vallaga läbirääkimisi. Kalf rääkis, et suund Rapla poole on väga põhjendatud, sest Raikküla õpilased käivad Raplas gümnaasiumis. Ka paljud põhikooliõpilased ja lapsed on Raplas koolides ning lasteaedades. Samuti on Raplas perearstid ja kauplused, mida tihti külastatakse. Postiteenuse tarbimine on suurim just Rapla suunal.
Järgemööda hääletati kõik kolm valda läbi. Kuigi suund on Rapla poole, hääletas volikogu ka Kehtnaga läbirääkimiste alustamise poolt. Jaatava vastuse puhul põhjendusi andma ei pea.
Kalf ütles, et istungil toimus arutelu ning enamus soovis vähemalt läbirääkimisi alustada. Esialgu vaadatakse, kuidas hakkavad omavahel toimima Käru, Kehtna ja Järvakandi vald. Pealegi ei tähenda läbirääkimiste alustamine automaatselt reaalset ühinemist.

Katri Reinsalu

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare