-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArvamusEesti kaardi ümberjoonistamise katse nr 7

Eesti kaardi ümberjoonistamise katse nr 7

Tõesti võib järjekordset nn haldusterritoriaalset reformi praeguses formaadis nimetada just pealkirjas käsitletu võtmes.

Tõsi, Toompeal on märgata ka mingeid elemente tõsisema riigihalduse reformi katsetest. Olgu selleks siis eelkõige vastava ministri ametisse võtmine, kes lubab ca 700 riigiametniku koondamist.
Praeguse koalitsiooni otsusega juhib kogu selle ühiskonna (loe: peamiselt peavoolumeedia) poolt kauaräägitud ja oodatud reformi läbiviimist peaminister isiklikult.
Nagu asjast huvitatud kodanikud juba teavad, kasutatakse valdade ühinemiste ergutamiseks nn piitsa ja prääniku meetodit. Põhiliseks hirmuks on loomulikult nn sundliitmise ähvardus eelkõige valdadele, kelle suurus on alla 5000 elaniku ja kes ei ole otsust enne selle aasta lõppu ära teinud. Sellisele karistusmeetmele lisandub ühinemisrahast ilmajätmine. Ma ei täpsusta detaile lähemalt, kuna sellest on juba räägitud küll ja veel.
Ajagraafikult on asjaga järjekordselt kiire. Kui jaanipäevaks ei ole Riigikogu suutnud või tahtnud seadust vastu võtta, siis on kõigil selge, et see koalitsioon ei ole katsega nr 7 hakkama saanud.

Tiit Tammsaar, SDE volikogu liige, Rapla vallavolikogu aseesimees
Loe pikemalt 17. veebruari Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare