14.2 C
Rapla
Teisipäev, 28 sept. 2021

Raplamaal on töötuse protsent Eesti keskmisest kõrgem

Neljapäeva, 11. veebruari seisuga on Rapla maakonnas registreeritud 957 töötut. See moodustab kogu tööealisest elanikkonnast täpselt kuus protsenti. Sama näitaja terve Eesti peale on 5,1 protsenti.

Töötukassa Raplamaa osakonna juhataja Hetti Kask ütles, et töötute arv on praegu kasvutrendis. See ei lähe üles küll hüppeliselt, vaid pigem sujuvalt ning Kask põhjendas seda sellega, et mitmed asutused ja ettevõtted optimeerivad praegu oma koosseise. Põhjus, miks Rapla maakonna töötus on kõrgem kui Eesti keskmine, seisneb tema sõnul selles, et Rapla maakonnas ei ole nii tugevat tõmbekeskust kui on näiteks Järva- või Viljandimaal.
“Teiste maakondade tõmbekeskustes on teenuseid, mida meil ei ole. Näiteks majutus või teater. Need pakuvad tööd. Raplamaa elanike jaoks on need teenused kolinud Tallinna,” rääkis Kask. Loomulikult tuleb Tallinna lähedus kokkuvõttes kasuks ning vastasel juhul oleks olukord Hetti Kase sõnul veel hullem.
Kevad ei ole enam kaugel ning Kask rääkis, et kevad toob alati kaasa leevendust, sest ettevõtetes puhuvad värsked tuuled ning suveks otsitakse hooajatöölisi. 14. aprillil toimub Kohila spordihoones töömess, kus on kohal nii Kohila kui ka naabervaldade ettevõtted Harju- ja Raplamaalt, kes tööjõudu otsivad. Kask on veendunud, et tänu töömessile hakkab töötute arv maakonnas vähenema. Tänavu tuleb see üritus Kohilas, kuid tulevikus on sarnases formaadis üritust plaanis läbi viia ka Raplas ja Märjamaal.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised