spot_img
-0.6 C
Rapla
Reede, 31 märts 2023
RSVallavanemate kogus läks tuliseks

Vallavanemate kogus läks tuliseks

Vallavanemate kogus arutusel olnud teemad kütsid vallajuhtide ja külalisesinejate vahel tuliseid vaidlusi ja jätsid õhku mitmeid olulisi küsimusi.

Eelmisel nädalal Purkus koos olnud vallavanemate ette olid kutsutud Omniva esindajad. Kohal olid kandevõrgu üksusest Artur Raichmann ja postipunktide osakonna esindaja Lea Rämmeld. Esmalt tuligi juttu postkontorite ümberkorraldamisest postipunktideks. Raplamaal on postipunkte hetkel kuus, kuid neid tuleb Omniva esindajate sõnul juurde.
Rämmeld selgitas, et tihti arvavad omavalitsused, nagu suletaks postkontoreid, kuid tegelikult liigub postiteenus vaid teise kohta, mille arvelt on võimalik kulusid optimeerida. Kõige paremini sobib postipunkt tema sõnul raamatukogusse, mis võimaldaks sealsete töötajate palka suurendada, kuid koostööd tehakse ka kauplustega.
Raikküla vallavanem Anne Leht tõstatas ühispostkastide küsimuse ja Eesti Posti omavolilise tegutsemise ilma vastastikuse kokkuleppeta ja kohalikku omavalitsust teavitamata (vt ka lk 4).
„Minu arvates on lugupidamatu oma partneri suhtes tema käest küll küsida, kuid vastust mitte ära oodata või sellega mitte arvestada. Võib-olla tõesti 10 aasta pärast ei ela külades inimesi, aga see ei tähenda, et me saaksime täna teenuse lõpetada,“ rääkis Leht. Temaga nõustusid teisedki vallavanemad. Raichmann viitas küll erinevatele seadustele, kuid konkreetset vastust kõneks olnud probleemi kohta temalt ei tulnud.

Mariliis Vest  / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 17. veebruari Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused