0 C
Rapla
Esmaspäev, 17 jaan. 2022

Läänemaa ajalooklubi soovib kaasata inimesi Raplamaalt

Alates 2011. aastast on Läänemaal tegutsenud Vana-Läänemaa Ajaloo Selts. Regulaarselt korraldatakse kohalikule ning laiemale ajaloole pühendatud loenguid.
Seltsi üks asutaja arheoloog Mati Mandel rääkis, et nendest üritustest võtab regulaarselt osa ka inimesi Vigalast. Paralleelselt seltsiga tegutseb ka ajalooklubi, mis hõlmab laiemat ringi ajaloohuvilisi. Nemad ei ole küll ametlikult seltsi liikmed, kuid osalevad seltsi korraldatud üritustel. Viimane seltsi üritus toimus 21. veebruaril, kui Afganistani sõjast käis rääkimas kaplan Endel Apsalon. Loengu nimi oli “Järelvaated Afganistani missioonidele” ning seda käis kuulamas ligikaudu nelikümmend inimest.
Ajalooklubi üritused toimuvad peaasjalikult pühapäeviti Lihula mõisas, kuid on käidud ka ekskursioonidel näiteks Patarei vanglas ja kohalikes paikades Läänemaal. Selts on välja andnud kolm kogumikku “Vana-Läänemaa radadel”.
Rapla maakonna valdadest on nendes kirjutatud Vigalast. Mandel ütles, et seltsil on huvi ka Märjamaa vastu, kuid ta ei ole leidnud kirjutajaid, kes selle teema kätte võtaks.
Mandel selgitas, et Vana-Läänemaa alla kuuluvad lisaks praegustele piiridele näiteks Koonga vald Pärnumaal ning Vigala ja Märjamaa. Järgmine loeng on pühapäeval, 13. märtsil Lihula mõisas, kui kirjanik Olev Remsu tuleb rääkima teemal “Võimalik vaid nõuka-aal”.

Siim Jõgis / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 26. veebruari Raplamaa Sõnumitest

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised