9.4 C
Rapla
Laupäev, 1 okt. 2022
spot_imgspot_img

Märjamaa kodulookonverentsi peetakse Eesti sünnipäeval

Märjamaa XII kodulookonverents, mis juba hulk aastaid peetakse 24. veebruaril, käsitles pöördeliste sündmuste tähtpäevi: 110 aastat on möödunud Velise Wabariigi väljakuulutamisest ja 25 aastat täitub Eesti taasiseseisvumisest.

Kuulamas oli umbes 70 inimest. Igal aastal on kohal olnud selline suurusjärk huvilisi, kes oma riigi sünnipäeva esimese poole sisustavad ajalooga seotud teemadega.
Kodulookonverentsil pidas esimese ettekande ajaloodoktorant Mari-Leen Tammela. Ta tutvustas 1905. aasta peegeldusi õigusajaloolase Aleksander Looringu ringkirjakampaaniate kaudu. Looring saatis mitmel korral laiali küsimustikke. Esmalt tegi ta seda Läänemaa piires, hiljem saatis kogu Eesti kogudustele ja vallasekretäridele. Ta palus valdade arhiivide andmete põhjal vastuseid nõudmiste ja palvete kohta, mida 1905. aastal esitati eri institutsioonidele.

Reet Saar
Loe pikemalt 2. märtsi Raplamaa Sõnumitest

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised