11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
RSJaanus Plaat esitles raamatut vene vanausulistest

Jaanus Plaat esitles raamatut vene vanausulistest

Vene vanausulised on üks väheseid Eestis tegutsevaid ajaloolisi rahvusvähemusi, kes on oma kultuuri ja traditsioonid säilitanud erakordselt ehedal kujul. Seetõttu pakuvad nad kultuuriantropoloogidele suurt huvi.

Mahtra talurahvamuuseumi juhataja Jaanus Plaat esitles esmaspäeval, 7. märtsil Kadrioru kunstimuuseumis raamatut vanausuliste pühamutest ja ikoonidest. Teos on kirjutatud kolmes keeles (eesti, vene ja inglise) ning kannab nime “Vene vanausulised ja nende pühakojad Eestis”.
Raamatus leiavad käsitlemist kõik üksteist Eestis asuvat vanausuliste pühamut. Nendest kõikidest on raamatus pildid nii interjöörist kui ka välisilmest ning loomulikult tutvustavad tekstid, mille autor on Jaanus Plaat. Fotode autor on Arne Maasik.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 9. märtsi Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused