spot_img
-1.2 C
Rapla
Teisipäev, 31 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSKoolireform viis Vigalas usalduskriisini

Koolireform viis Vigalas usalduskriisini

Vigala vallavolikogu ees seisab eeloleval istungil kaks olulist hääletust – kas sulgeda Vana-Vigalas kool ning kas avaldada vallavanemale ja volikogu esimehele umbusaldust.

Vigala vallavolikogu esimees Martin Andreller saatis volikogu liikmetele laiali otsuse eelnõu, millega liidetakse Vana-Vigala põhikooli 1.–9. klass Kivi-Vigala põhikooliga ja lõpetatakse koolitustegevus Vana-Vigala põhikoolis. Eelnõu üle on kavas hääletada märtsikuisel volikogu istungil, mille täpne kuupäev pole veel teada. Tavakohaselt peetakse seda kuu viimasel neljapäeval, mis seekord on 31. märtsil, kuid Andreller ei välistanud ka muud kuupäeva.

Ettekirjutus kolm aastat täitmata
Veebruari lõpus peetud volikogu istungil esitasid Vigala vallavolikogu viis liiget umbusaldusavalduse volikogu esimehele Martin Andrellerile ja vallavanemale Priit Kärsnale.
Üks umbusaldajaist, volikogu Keskerakonna nimekirja liige Jaan Viska ütleb, et neil ei ole volikogus mingit parteilist joont, vaid ta lähtus vaba inimese tunnetusest. Umbusaldusavaldus sai Viska selgituse kohaselt alguse koolide ühepoolsest reformist. Alguses tema sõnul öeldi, et antakse valida Vana-Vigala ja Kivi-Vigala vahel, siis aga ühtäkki pakuti välja ainult Kivi-Vigala.
„Suhtlus Vana-Vigala poolega on puudu,” tõdeb Viska.

Vivika Veski / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. märtsi Raplamaa Sõnumitest

2 KOMMENTAARID

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused