spot_img
-1.2 C
Rapla
Teisipäev, 31 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSVahastu kalmistu vaidluste keerises

Vahastu kalmistu vaidluste keerises

Kaiu vallavalitsus on otsustanud, et alates 1. aprillist tuleb koondada Vahastu kalmistuvaht. Kogudusele kuuluvat maad aga kirikurahvas iseseisvalt hooldada ei suuda, mistõttu on inimesed mures, mis surnuaiast saab.

Vahetult enne jõule edastati veel Vahastu kalmistuvahina töötavale ja ühtlasi külapoe müüjale Liia Maistele koondamisteade.
„Ilus jõulukingitus igatahes,“ ütleb ta iroonia ja nördimusega. Naine on töötanud surnuaias üle kahekümne aasta, enne seda hoidis seal korda tema ämm ja viimase ema. Seega on kalmistuvahi töö olnud järjest ühe suguvõsa käes. 31. märts võib olla aga Maiste viimane tööpäev selles ametis, kui vallavalitsus ning kogudus omavahel kokkuleppele ei jõua.
Liia tööülesanneteks on kalmistu tee korrashoid, riisumine, trimmeriga niitmine ning hauaplatside väljaandmine ja registreerimine. Olenevalt aastast tuli mõnikord väljastada viis hauaplatsi, teinekord aga kümme.
Need kakskümmend aastat, mil Liia on seda ametit pidanud, on tema sõnul läinud hästi: ei ole olnud probleeme ei koguduse ega omavalitsusega. Nüüd on aga kogu küla nõutu, sest ei teata, mis alates aprillist juhtuma hakkab.
Oma poole kohaga töö eest ei teeninud Maiste teps mitte suurt varandust – kuus sai ta oma teenete eest alla kahesaja euro. Liia sõnul on väga oluline, et ühel kalmistul oleks olemas selle vaht.
„Ma arvan küll, et mingi korrahoidja peaks seal olema. Keegi peab ju ikkagi silma peal hoidma,“ ütleb ta. Loomulikult teeb töökoha kaotus naise meeleolu kurvaks. „Oleksin võinud ikka veel kaks-kolm aastat kindlasti seda teha, pensionini välja,“ lisab ta.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. märtsi Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused