24.7 C
Rapla
Laupäev, 2 juuli 2022
spot_imgspot_img

Seadusetegija „ostab“ ühinemist

Haldusreformi seaduse eelnõus on muuhulgas ette nähtud hüvitised neile kohaliku omavalitsuse üksuse volikogu esimeestele ja vallavanematele, kelle volitused pärast ühinemist lõppevad.

Eelnõu järgi makstakse neile pärast uue omavalitsuse volikogu valimistulemuste väljakuulutamist eelnenud kahe aasta vastava ametikoha 6- või 12-kordne ametipalk või töötasu (hüvitis), sõltuvalt sellest, kas nad on selles ametis olnud alla või üle aasta.
„Nimetatud muudatused on vajalikud, et täiendavalt motiveerida omavalitsusüksusi omaalgatuslikult ühinema /—/. Selleks, et motiveerida omavalitsusüksuste juhte vedama eest omavalitsusüksuste omaalgatuslikku ühinemist, suurendatakse neile volituste lõppemisel makstavat hüvitist,“ öeldakse eelnõu seletuskirjas.
Seda hüvitist saavad vallajuhid ka siis, kui uue omavalitsuse volikogu valitakse alles 2017. aasta sügisel, mil nende senised volitused niikuinii lõpeksid.
„Kuna makstava hüvitise näol on tegemist üheaegselt nii KOV juhtide sotsiaalse garantiiga kui teisalt ka preemiana KOV ühinemise eestvedamise eest, siis ei ole eelnõus hüvitise mittesaamist seotud mistahes muule ametikohale tööle asumisega ühinemise tulemusena moodustanud KOV-is,“ põhjendatakse eelnõu seletuskirjas.
Üks vallajuht on selle kohta öelnud, et niikuinii hakatakse nüüd palka tõstma, et hüvitis ikka suurem oleks. Vaatasime, kas ja kui palju on vallajuhtide palgad tõusnud Rapla maakonnas.

Inge Põlma / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 23. märtsi Raplamaa Sõnumitest

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised