16.1 C
Rapla
Kolmapäev, 31 mai 2023
RSFOTOD: Keskerakonna Rapla piirkonna esimehena jätkab Mailis Reps

FOTOD: Keskerakonna Rapla piirkonna esimehena jätkab Mailis Reps

Piirkonna aastakoosolekul oli vaid üks esimehe kandidaat, Mailis Reps, kes kogus 37 poolt- ja ühe vastuhääle.

Aastakoosoleku esimene katse tehti 3. märtsil, kuid siis leiti, et kvoorumit koos ei ole ning koosolek lükati edasi. Seekord oli kohale tulnud 39 Raplamaa keskerakondlast, mis oli piisav koosoleku läbiviimiseks. Rapla piirkonnas on Keskerakonnal 286 liiget.

Väga rahumeelselt kulgenud koosolekul valiti lisaks esimehele ka juhatus, revisjonikomisjon ning piirkonna esindajad erakonna volikogusse. Kõik esitatud kandidaadid osutusid ka valituks.

Keskerakonna häälekandja Kesknädal oli varem andnud mõista, et Rapla piirkonna esimeheks kandideerib ka Erki Savisaar, aga tegelikult nii ei läinud. See oli üllatus ka Mailis Repsile, kes sai Savisaare mittekandideerimisest teada vahetult enne koosoleku algust.

Erki Savisaar, kes jõudis koosolekule enam-vähem hääletuse ajaks, vastas küsimustele väga napilt. Ta ütles, et erakonna juhatus on pärast viimast kongressi määranud ta niikuinii Rapla piirkonna kuraatoriks ning esimeheks saades oleks ta pidanud olema kahel postil korraga. Samas ei välistanud ta enda kandideerimist järgmistel valimistel.

Selle kohta, miks teda seekord esimehe kandidaadiks ei seatud, vastas ta: „Piirkond seab kandidaate. Juhatus saab anda soovituse, aga piirkond otsustab.“ Selle kohta, mida juhatus võiks arvata Mailis Repsi tagasivalimise kohta, ütles Savisaar: „Mis neil saab piirkonna otsuse vastu olla?“

Mailis Repsi olid tulnud toetama kolleegid Riigikogust Kadri Simson ja Toomas Vitsut.

Repsil ole praegu kerge aeg, sest ehkki ükskord on erakonna aukohus ta õigeks mõistnud, ei ole Edgar Savisaare tulihingelised toetajad jonni jätnud ning on esitanud tema vastu uued kaebused. Neid arutab erakonna aukohus järgmisel nädalal.

Inge Põlma / fotod: Siim Solman

 

3 KOMMENTAARID

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused