spot_img
-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 29 nov. 2022
spot_imgspot_img
PersoonAivar Kuusmaa loodab Rapla meeskonna viia uuesti medaliteni

Aivar Kuusmaa loodab Rapla meeskonna viia uuesti medaliteni

Aivar Kuusmaa on Rapla korvpallimeeskonda juhendanud peatreenerina kaks aastat. Eelmisel kevadel viis ta oma hoolealused Eesti meistrivõistlustel pronksmedalini. Nüüd püüab ta seda uuesti, kuid tähtede seis on pisut erinev.

Rapla meeskonna koosseis on teist nägu, kolmandat kohta tuleb jahtimise asemel kaitsta ja Rakvere Tarvasega minnakse vastamisi juba veerandfinaalis. Reedel läheb lahti. Nüüd on see aeg käes.
Me kõik mäletame eelmise kevade ülevoolavaid emotsioone Sadolini spordihoonest, kui toonane TYCO Rapla võitis pronksmedalid. Alexela korvpalli meistriliiga play-off on ühest küljest põnevam kui põhiturniir, aga teisalt ka halastamatu. Üks eksimus võib tähendada kaotust ja kaotused tähendavad väljalangemist.
Reede, 15. aprilli õhtul pannakse Sadolini spordihoones pall mängu Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseerias Avis Rapla ja Rakvere Tarvase vahel. Samad võistkonnad läksid vastamisi eelmise aasta kolmanda-neljanda koha seerias. Nüüd tehakse sotid selgeks juba veerandfinaalis.
Kahe võistkonna vahel on aastate jooksul välja kujunenud omanäoline rivaliteet. Kord on üks peal ja teine all ning siis jälle vastupidi. 2015. aasta kevadel võitis Rapla pronksiseeria 2:1, tänavuse põhiturniiri skoor näitab, et Tarvas võitis kolm ja Avis Rapla ühe omavahelise kohtumise. Õhus on põnevust. Mõlemale klubile ja fännidele oleks valus kohvrid kokku pakkida juba veerandfinaali järel. Ometi peab üks tiimidest seda tegema.
Tänu sellele, et Rapla lõpetas põhiturniiri neljanda ja Tarvas viienda kohaga, sai Rapla n-ö koduväljakueelise. Kolme võiduni peetavas seerias toimuvad esimene, kolmas ja vajadusel viies mäng Sadolini spordihoones. Peatreener Aivar Kuusmaa sõnul on kaitsemängus tehtud taktikalisi lükkeid, et vastased pidama saada. Võidud sõltuvad tema sõnul sellest, kui hästi suudetakse platsil kinni hoida mängujoonisest.

Avis Rapla lõpetas Alexela meistriliiga põhiturniiri neljanda kohaga. Hooaja jooksul kogusite 18 võitu ja 14 kaotust. Kas selle tulemusega võib rahule jääda?

Aivar Kuusmaa: Kolmas ja viies koht jäid ühe-kahe võidu või kaotuse kaugusele. Kolmandast kaheksanda kohani oli sel aastal seis erakordselt ühtlane. Kui vaadata, et meie mängud TTÜ vastu jäid 2:2 ja nemad jäid seitsmendaks, siis näitab see, kui tihe rebimine käis. Antud juhul võib neljanda kohaga rahule jääda. Kolmas oleks muidugi parem olnud.

Mis on meeskonna eesmärk play-off’is?

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 13. aprilli Raplamaa Sõnumitest

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused