9.9 C
Rapla
Reede, 17 sept. 2021

Raplamaal istutatakse riigimetsa üle miljoni puu

Eelmisel nädalal sai täishoo sisse riigimetsa uuendamine. Raplamaal istutatakse eri metsadesse 1 290 000 uut puud.

Maakonnas istutatakse ligi 200 000 kaske, 295 000 kuuske, 10 000 sangleppa ning 785 000 mändi. Tänavu paneb RMK kogu Eestis kasvama 19,8 miljonit puud, mida on poole miljoni võrra rohkem kui aasta varem ning kõige enam istutatakse okaspuid: 11 miljonit mändi ja 7 miljonit kuuske. Lehtpuudest istutatakse põhiliselt kaske, vähesel määral ka sangleppa. Enamik taimi pannakse maha kevadel, kuid üle 800 000 kuuse istutatakse metsa sügiskuudel.
RMK metsamajanduse peaspetsialisti Rainer Laigu sõnul on metsaistutajatel väga tihedad tööpäevad. Laigu sõnade kohaselt saadi tänavu metsaistutusega alustada tavapärasest pisut varemgi, juba märtsi viimastel päevadel, ent kiireim istutusaeg algas eelmisel nädalal.
Tavapäraselt viiakse istikud raiesmikule maasturi, traktori või ATV-ga, aga raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse toimetatakse need helikopteriga. Metsauuenduse hooaeg kestab kaheksa nädalat, sel ajal pakub RMK oma taimlates ja metsas hooajalist tööd 1700 inimesele.
Kokku uuendab RMK tänavu metsa 10 000 hektaril, millest üle 2000 hektari jäetakse looduslikule uuendusele. Maakondadest kõige rohkem ehk ligi 3,2 miljonit puud istutatakse Ida-Virumaale, järgnevad Pärnumaa 2,3 ja Lääne-Virumaa 2 mln puuga.

Mariliis Vest / illustreeriv foto: Siim Solman
Loe pikemalt 27. aprilli Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised