spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSBC Raplamaa noortemeeskond võitis noorte Euroopa liiga Superfinaali

BC Raplamaa noortemeeskond võitis noorte Euroopa liiga Superfinaali

Esmaspäeva õhtul selgus Poolas Czluchow’is noorte Euroopa liiga (EYBL) meister U14 vanuseklassis. BC Raplamaa, kes seni hooaja jooksul kaotanud vaid ühe kohtumise, sinna kindlasti ka medali järgi läks, kuid esikoht Superfinaalis on Eesti korvpalli jaoks kahtluseta suurepärane tulemus. Ning au ja kummardus Märjamaa/Raplamaa U14 poistele ja nende treeneritele.
EYBL on rahvusvaheline sari, kus osales 50 võistkonda 18-st riigist. Poiste finaalturniir peeti 29. aprillist 2. maini Poolas Czluchowis. BC Raplamaa kroonitigi seal Noorte Pohja Euroopa Liiga (EYBL) võitjaks U14 vanuses.

Valitsev Eesti meister suutis oma paremust näidata ka Noorte Euroopa Liiga Superfinaalis.
Veerandfinaalis alistati Poola meeskond Zorska Ba 74:41;poolfinaalis alistati hilisem pronksimeeskond Tigullio Basket Team 71:47 ning finaalis alistati Horvaatia meeskond Zagrebi Cibona 96:79.

BC Raplamaa peatreener Kalle Kollin selgitas üksikasjalikumalt: „Finaalturniiril oli kõige raskem mäng siiski Itaalia meeskonnaga.Vastaste jõulisus ja agressiivsus oli tuntav, kuid meie poiste vaimne pool pidas vastu ning sundis lõunamaalasi paljudes kohtades eksima.

Finaal Horvaatia meeskonna vastu oli samuti tuline ja vihane.Kuigi terve mängu kontrollisime olukorda ja vahepeal olime üle 20 punktiga ees, siis viimasel veerandajal eksisin vahetustega ning vastased tegid 14:1spurdi. Siiski saime vastaste hoo pidama ja võit tuli numbritega 96-79.”

Kollin lisas: „Finaalturniirile minnes oli miinimumeesmärk jõuda nelja sekka ja maksimum oli võtta võitjakarikas. Peale autasustamist anti meile ka lisaks uhkele võitjakarikale kaasa rändkarikas, kus olid nimed CSKA, Virumaa PK, Marciulionise BA ning mõned Poola võistkondade nimed. Siiski jätsime selle rändkarika liiga presidendi kätte, sest hoiatati , et karikas on ilus aga õrn…“

Finaalturniiri MVP mängija Joonas Riismaa; allstars’i valiti samuti Johannes Kirsipuu; eriauhind Elvis Toomistule.

Treenite suur tunnustus kõikidele väljakul käinud mängijatele. Võitjameeskonnas mängisid: Elvis Toomistu; Robi Vanem, Georg Markus Tammverk, Markus Ladoga, Rando Kristal, Markus Ruubel, Andres Petjärv, Germo Visnu, Kristen Kasemets, Marten Pohla, Johannes Kirsipuu, Kardo Kilk, Joonas Riismaa. Peatreener Kalle Kollin; Treenerid Viljo Sinikas; Jűri Pritsin ja kehalise ettevalmistuse treener Piret Püü.
„Meeletu tänu lapsevanematele, kes aitasid ja innustasid,“ lisas Kollin.

Nende poiste tuleviku kohta ütles peatreener: „Mis seltskonnast edasi saab,seda näitab aeg.Üks on küll kindel – Märjamaale nad sportliku arengu tõstmise mõttes jääda ei saa, sest puudub vastav treeningkeskkond.
Aga sügisel nad ikka treeninvad Märjamaal-Raplas edasi. poisid lähevad sügisel 8.klassi. Audentesesse minnakse üheksandasse, nii et sinna veel on aega. Aga pilgud on juba pööratud kodukohast välja.“

Rapla KK / foto: Siim Solman

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused