11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSJuuru tegi kõigile Raplamaa omavalitsustele ettepaneku ühineda

Juuru tegi kõigile Raplamaa omavalitsustele ettepaneku ühineda

Juuru vallavolikogu saatis 1. mail kõigile Raplamaa omavalitsustele kirja, milles tegi ettepaneku alustada läbirääkimisi omavalitsusüksuse moodustamiseks kogu Rapla maakonna piires.

Eelmisel nädalal ROL-i täiskogus ütles vallavanem Margus Jaanson, et Juuru on seni olnud haldusreformi teemal suhteliselt passiivne, kuid pärast 28. aprilli volikogu istungit saadetakse kõigile ametlik vastus. See vastus osutus ülalmainitud ettepanekuks, millele Juuru ootab omakorda vastuseid 30. maiks.
Juuru on oma ettepanekut põhjendanud sellega, et vabariigi valitsus on juba väljendanud soovi asuda pärast haldusreformi esimese etapi läbimist looma veelgi suuremaid omavalitsusi ning tegeleb juba praegu maakondade reformiga.

Ilma suuremate muutusteta
19. aprillil said kokku need omavalitsused, kellele Rapla vald on teinud ettepaneku ühinemisläbirääkimiste alustamiseks. Vaatlejana olid kutsutud ka Kohila ja Kehtna, kes on Rapla ettepaneku tagasi lükanud. Juuru sellel kohtumisel ei osalenud.
Kehtna volikogu istungil 20. aprillil on Siim Riisenberg teinud kohtumisest kokkuvõtte ning vallavolikogu protokollist võib lugeda, et „Koosolekul jäi mulje, et vallad, kellele Kehtna tegi ühinemisettepaneku, pole huvitatud Kehtnaga liitumisest. Pigem soovitakse liituda Raplaga ja Kehtna takistab seda.“
Rapla vald on saatnud Kehtna vallale ka kirja palvega üle vaadata oma otsus Raplaga liitumisläbirääkimisi mitte alustada ning edaspidi läbirääkimistel osaleda. Kehtna volikogu otsustas ära oodata vastused neilt omavalitsustelt, kellele Kehtna on ettepaneku teinud ning selle põhjal kujundada oma seisukoht maikuu istungil.
Kaiu vallavanem Erika Reinumägi ütles täiskogul, et Kaiu volikogu otsustas jätkata läbirääkimisi Rapla suunal. Midagi enamat ei ole võimalik teada saada ka volikogu ülilakoonilistest protokollidest.
Kaiu on ka ainus vald, kes on oma seisukoha väga kindlalt kujundanud, kuid samas on nende jaoks praegu kehtiva seaduse järgi takistuseks ühise piiri puudumine Raplaga. Juhul, kui Juuru ja Kehtna Raplaga ei liitu, sellist ühispiiri ei teki ka.
„Jätkuvalt oleme veendunud, et Juuru ja Kaiuga saaks väga hea omavalitsuse,“ oli Kohila vallavanema Heiki Hepneri napp kokkuvõte.

Inge Põlma / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 4. mai Raplamaa Sõnumitest

10 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare