2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
RSSihtasutus Põhja-Eesti Turism võitleb Harjumaaga

Sihtasutus Põhja-Eesti Turism võitleb Harjumaaga

Põhja-Eesti Turism (PET) on katusorganisatsioon, mille eesmärk on koordineerida ja arendada turismialast tegevust viies maakonnas. Viimastel aastatel on üles kerkinud probleem maakondade kaasfinantseeringutega, sest Harjumaa oma panust ei anna.

Üle poole organisatsiooni eelarvest tuleb EAS-ist. Sellele lisaks panustavad kohalikud omavalitsusliidud ja maavalitsused. Viimaste osakaal toetamisel varieerub maakonniti, kes maksab vähem, kes rohkem ning kes üldse mitte. 2015. aastal toetas Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) organisatsiooni 1917 euroga, Rapla maavalitsus 2255 euroga. Ükskõikset suhtumist on aga üles näidanud Harjumaa, kes küll organisatsiooni kuulub, kuid liikmemaksu ei maksa.
Möödunud neljapäeval toimunud ROL-i täiskogul tegi ettekande PET-i juht Karmen Paju, kes ütles, et Harjumaa Omavalitsuste Liit (HOL) on sihtasutuse jaoks kõige keerulisem juhtum. Paju kohtus Harju maavanema Ülle Rajasaluga, kelle seisukoht on Paju sõnul selline, et kuna HOL on Põhja-Eesti Turismi asutajaliige, ootab maavalitsus, et nemad astuksid esimese sammu. Ehk kui Harjumaa Omavalitsuste Liit rahastab, suunab ka maavalitsus oma toetuse organisatsioonile. Paju sõnade kohaselt on aga HOL juba 2013. aastal võtnud vastu otsuse, et nad ei panusta regiooni katusorganisatsiooni. Otsust on põhjendatud sellega, et ei ole tajutud või nähtud PET-i tegevuse tulemit.
PET-i juht soovis rõhutada, et kui mõni teine omavalitsusliit või maakond peaks asuma samale seisukohale nagu Harjumaa, kus tahetakse kasu saada, kuid ei panustata, võib lõppeda riikliku toetuse saamine.

Mariliis Vest / illustreeriv foto: Siim Solman
Loe pikemalt 4. mai Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused