-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
RSRapla vallas tõuseb vee hind

Rapla vallas tõuseb vee hind

Juulist tõuseb Rapla linnas, Alus, Hagudis, Kuusiku alevikus, Uuskülas, Valtus, Kodilas ja Iira külas vee ja kanalisatsiooni hind, jäädes aga endiselt Eesti keskmisest allapoole.

Pärast hinnatõusu hakkab vee kantmeeter AS-i Rapla Vesi teeninduspiirkonnas maksma 76 senti ning kanalisatsiooniteenus üks euro ja 14 senti kantmeeter. Hinnale lisandub käibemaks, mis teeb maksumuseks tarbija jaoks vee ja kanalisatsiooni eest kokku 2,28 eurot kantmeeter. Eesti keskmine oli eelmisel aastal Keskkonnaagentuuri andmeil 2,6 eurot.
Rapla Vee teeninduspiirkonnas on praegu kõige kallim vesi Alus, Hagudis, Kuusiku alevikus ja Iira külas – 1,02 eurot kantmeeter (käibemaksuga) – ning kõige odavam Kodilas – 0,61 eurot. Kanalisatsioon on kõige kallim Rapla linnas, Uuskülas ja Valtus – 1,13 eurot – ning kõige odavam taas Kodilas – 0,92 eurot. Need hinnad kehtivad juba 2009. aastast.
Rapla abivallavanem ja AS-i Rapla Vesi nõukogu esimees Kalle Toomet ütles, et õige pisut on hinnatõus seotud ka investeeringuga uude Uusküla veehaardesse, kuid see on siiski väga tühine osa, kuna selle investeeringu põhiosa tuli toetusena Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) ning seda ei või hinna hulka arvestada.
Toomet rääkis, et Rapla vee hind on olnud väga kaua sama ning nii ministeeriumi kui ka KIK-i tasandil mõjutatakse vee-ettevõtteid päris tugevasti sellega, et kui tahetakse Euroopa fondidest toetust saada, peaks kõigepealt oma võimekus olema välja toodud.

Vivika Veski/ foto: Siim Solman
Loe pikemalt 18. mai Raplamaa Sõnumitest

5 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare