6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaplas avati pidulikult Susi Stuudio

Raplas avati pidulikult Susi Stuudio

Teisipäeval, 24. mail avati Rapla kultuurikeskuses helisalvestusstuudio, mis on saanud oma nime tänaseks legendi staatusse tõusnud Raplast pärit kohaliku muusiku, ettevõtja ja poliitiku Tõnu Susi mälestuseks. Tõnu Susi oli mitmete Rapla elu arendavate ettevõtmiste algataja ja elluviija, aktiivne ühiskonnategelane, muusikasõber ning muusikute toetaja. Laiemalt tunti teda kui rahvusvahelist mastaapi omava heli-, valgus-, video- ja lavatehnika rendi ning müügiga tegeleva firma Eventech OÜ asutajat ning juhti.

Stuudio projektijuht, Rapla kultuurikeskuse juhataja Age Rebel kinnitas, et praegu Eesti ühe kvaliteetseima helisalvestusstuudio Susi Stuudio eesmärk on pakkuda kvaliteetset helisalvestusvõimalust solistidele, bändidele, instrumentalistidele, luuletajatele ja teistele. Muu hulgas märkis ta: „Kõrge kvaliteedi tagamiseks on tehtud ehitus-, ventilatsiooni-, elektri- ja küttesüsteemiprojekt. Eesti ühe parima akustikafirma Akukon Oy Eesti filiaal on koostanud väga detailse ja nõudliku akustikaprojekti. See on olnud pikk (alustati juba 2012. aastal), põhjalik ja suure eelarvega projekt. Meil on olnud toetajaid vallavalitsuse, kultuuriministeeriumi, vabatahtlike annetajate, muusikute ning erinevate organisatsioonide näol. Kohalikud muusikud on löönud aktiivselt kaasa lammutustööde tegemisel ning toetuskontsertide korraldamisel.“ Age Rebel rõhutas, et tänaseks on stuudios olemas ka enamik kvaliteetsest tehnikast.

Stuudioga tihedalt seotud Raplamaalt pärit Smilersi kitarrist Erko Laurimaa lisas: “Stuudiotehnika sai valitud täpselt selle stuudio konkreetseid vajadusi silmas pidades. Allahindlusi me ei teinud selles osas. Hetkel saab stuudios korraga üles võtta 32 rida. See katab juba ka väga nõudlike koosseisude vajadused ning on veel vajaduse korral laiendatav.”

Pärast stuudio pidulikku avamist oli Rapla kultuurikeskuse suures saalis kontsert, kus astusid üles Raplaga rohkem või vähem seotud tunnustatud muusikud: Mick Pedaja, Jüri Pootsmann, Birgit Sarrap ja Peter Põder, Vaiko Eplik, Aivar Tommingas ja FEST, Thea Paluoja, Märt Avandi, Vahur Vessart, Paul Daniel, Erko Laurimaa, Iivo Hakkaja, The Notes, Izzy In Scarlet.

Raplamaa Sõnumid / foto: Siim Solman

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare