-13.2 C
Rapla
Esmaspäev, 6 dets. 2021

Talgulised istutasid Pajakale 5000 väikest kuuske

RMK korraldatud metsaistutustalgud Raplamaal Varbola lähedal Pajakal kulgesid rahvarohkelt – kohal oli üle 60 inimese, kellest mitukümmend osales ka hilisemal metsateemalisel arutelul.

Raplamaa metsaistutustalgutele Varbola lähedal Pajakal oli ennast kirja pannud 80 inimest. Suurem osa neist oli laupäeva hommikul kella üheteistkümneks ka kohal. Tuldud oli nii Raplamaalt kui ka Tallinnast. Kajamaa koolist Saku vallast oli istutamas üle kahekümne 4.–9. klassi õpilase koos õpetajatega. Teised talgulised olid saabunud koos perede, sõprade, kolleegidega ja ka üksi.
Talgulisi juhendasid Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) Raplamaa metskonna metsaülem Margus Emberg, RMK edela regiooni metsakasvatusjuht Priit Kõresaar, metskonna metsnikud-metsakorraldajad ja Purila taimla töötajad.
Istutajaid ootas neljahektariline lank Pajaka maastikukaitseala vastas, küladevahelise kruusatee servas. Hiljem said talgulised teada, et vaid vähestele lankidele pääseb ligi sama hõlpsasti, tavalise sõiduautoga, ning et Ida- ja Lääne-Virumaal leidub selliseidki lanke, kuhu viiakse taimed kohale helikopteriga.

Vivika Veski / foto: Vivika Veski
Loe pikemalt 25. mai Raplamaa Sõnumitest

5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised