spot_img
1.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSLaupäeval heisatakse Eesti lipu sünnipäeva puhul sinimustvalged lipud

Laupäeval heisatakse Eesti lipu sünnipäeva puhul sinimustvalged lipud

Laupäeval, 4. juunil on Eesti lipu 132. sünnipäeva puhul Eestis lipupäev. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lippu on oodatud heiskama ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja organisatsioonid. Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.
4. juunil 1884 kogunesid 24 eesti soost haritlast Otepääle, et pühitseda ja õnnistada eesti soost tudengite sinimustvalge tunnuslipp. Rahvusliku ärkamisaja harjal kinnistus sinimustvalge värvikombinatsioon rahvusvärvidena. Eesti iseseisvumisel sai sinimustvalge trikoloor riigilipuks. Eesti lipu kasutamise õigus on igaühel. Selle heiskamisega anname märku oma ühtekuuluvusest ja meile olulistest väärtustest.

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused