-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RS“Tuled põlema!” ehk Varbola linnuse tulevikust

“Tuled põlema!” ehk Varbola linnuse tulevikust

Varbola linnuse infoseminaril „Paneme tuled põlema!“ püüti arutelude käigus päevavalgele meelitada kõige põnevamad ja samas teostatavad ideed Varbola linnusele uue hingamise andmiseks. Kohati olid need ideed tõesti intrigeerivad!

Varbola linnuse tulevik on olnud pikka aega mõtteaineks nii kohalikele elanikele, Märjamaa vallale kui ka Riigimetsa Majandamise Keskusele (RMK). Seltskonnas, kes 2. juuni hommikul Ruunawere postimõisa kogunes, oli peaaegu 30 inimest. Koosviibimise eestvedaja oli “Paneme tuled põlema!” projekti Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia (TÜ VKA) poolne koordinaator Piret Eit. TÜ VKA tudengid olid selle sündmuse ettevalmistamisel teinud ära suure töö. Näiteks olid nad kogunud Varbola ümbruskonnast muistendeid ja lugusid linnuse kohta.
Projekti “Paneme tuled põlema!” ehk inglise keeles “Lights on!” puhul on tegemist Eesti ja Soome ühisprojektiga, mille üheks eesmärgiks on heita valgust Läänemere kirdeosa ajaloole. Varbola linnus on vaid üks kaheksast objektist, mis on sellesse kaasatud.

Siim Jõgis / foto: Siim Jõgis
Loe pikemalt 8. juuni Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare