spot_img
-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 2 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSÜhinemisläbirääkimised jätkuvad tõenäoliselt augustis

Ühinemisläbirääkimised jätkuvad tõenäoliselt augustis

Jaanipäevaeelsel Raplamaa Omavalitsuste Liidu täiskogul võeti taas kokku haldusreformi hetkeseis valdades. Juuru esindajad lubasid, et volikogu käsitleb haldusreformi oma tänasel istungil. Käru volikogus oli aga eile ühe päevakorrapunktina kavas läbirääkimiste lõpetamine Raplaga.

Maakonna haldusreformi koordinaator Silvi Ojamuru rääkis Rapla ühinemisgrupis tehtavast (vt kõrvallugu). „Tahaksime jõuda esialgse ühinemislepinguni augusti volikogudeks,“ ütles Ojamuru. „Kõigepealt peab ühinemisleping käima vallavolikogudes, sealt tuleb see uuesti juhtrühma ja siis läheb avalikule väljapanekule. Novembris-detsembris peavad kõik volikogud otsuse vastu võtma.“
Ojamuru lisas, et 20. juuliks võiksid valdkondlikud töörühmad oma versioonid ühinemislepingust valmis saada, kuid lahtisi otsi on veel palju, alates sellest, millal tehakse uue valla põhimäärus või kuidas moodustub uue valla arengukava.
„Loomulikult on keeruline läbirääkimisi pidada, sest juhtimisstiil, toetused, palgad, allasutuste ülalpidamise kulud on väga erinevad. Sel aastal ei olegi tõenäoliselt võimalik ühtlustatud arvandmeid lauale panna. See toimub veel ka 2017. aastal pärast lepingu allakirjutamist,“ võttis Ojamuru kokku Rapla ühinemisgrupi hetkeseisu.
Villu Karu ütles, et Märjamaa piirkonnas tulevad tõenäoliselt kolmepoolsed läbirääkimised, sest Vigala volikogu on vastanud Märjamaale jaatavalt.

Inge Põlma
Loe pikemalt 29. juuni Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused