9.9 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
RSPõrgupõhja võistkonnad läbisid avatud punkti

Põrgupõhja võistkonnad läbisid avatud punkti

Põrgupõhja retkel osalevad võistkonnad jõudsid reede hommikul avatud punkti Sillaotsa talumuuseumis. Selleks hetkeks olid nad rajal olnud pisut rohkem kui 24 tundi. Enne avatud punkti jõudmist ei olnud ükski kahekümnest võistkonnast katkestanud. Liidrikohta hoidis KL Pärnumaa malev, kellele järgnesid teisena KL Järva malev ja KL Tallinn Kalev.

Avatud punktis oli võistkondade ülesanne tuvastada vanaaegseid esemeid, mida oli kokku kümme. Esemed olid asetatud võistlejate ette lauale ning viie minuti jooksl tuli neil kirja panna, millega on tegemist. Mõned neist olid seotud talutöödega, teised rohkem militaarsed.

Nagu tulemused näitasid, osutus ülesande lahendamine kohati päris keeruliseks. Näiteks tuli võistkondadel ära tunda ja õigesti kirja panna hobusekamm, kraavisilendamislabidas, signaallipud, saanitekk, puujalg, gaasimaskivutlar, välitelefon ja geodeetiline piiripunktinael, mis meenutas väga pitsatit.

Edasi liiguvad võistkonnad Järvakandi suunas, kus on laupäeval järgmine avatud punkt. Sama päeva õhtul toimub võistluse lõpetamine Eidaperes Kassivõllimäel.

Tänavusele Põrgupõhja retkele anti start neljapäeva hommikul Kivi-Vigala põhikooli juurest. Tulemustel saab jooksvalt pilku peal hoida kodulehel porgupohja.ee.

Siim Jõgis / foto: Alice Võsu

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused