17.2 C
Rapla
Laupäev, 15 juuni 2024
RSRaplamaal toimetavad sularahaautomaatide vargad

Raplamaal toimetavad sularahaautomaatide vargad

Ööl vastu esmaspäeva, 11. Juulit, tungisid Rapla Konsumi Tallinna maantee välisukse kaudu kauplusesse vargad, kes üritasid läbi kaupluse ruumides asuva sularahaautomaadi serveriruumi varastada pangaautomaadist sulraha.

Lääne Ringkonnaprokuratuuri Rapla osakonna vanemprokurör Aarne Pruusi sõnul sai varguse katse alguse ühe uurimisversiooni järgi umbkaudu kell pool üks öösel vastu 11. juulit ja lõppes 02:12, kui käivitus häire. Häire peale saabusid sündmuspaigale turvatöötajad, kes kutsusid kohale ka politsei. Esimesed politseiametnikud saabusid sündmuspaigale 02:38, kolm minutit pärast seda, kui turvafirma oli neile teate edastanud.
Kurjategijad olid tunginud Rapla Konsumi ruumidesse sisendes Tallinna maantee poolsest välisuksest lõhkudes ukse klaasi alumise osa. Miks häirealarm ei käivitunud koheselt sel hetkel, kui vargad sisenesid kaupluseruumidesse, ei saa vanemprokurör Pruusi sõnul laiemale üldsusele hetkel uurimise huvides avaldada.
Häirealarm vallandus, kui kurjategijad lõikasid sularahaautomaadi serveriruumis läbi juhtmeid. Enne häire vallandumist jõudsid kurjategijad lõhkuda kaupluse välisukse, liikuda läbi kaupluse ruumide ja siseneda serveriruumi.
Praeguse uurimisversiooni järgi arvatakse, et kurjategijaid oli kolm. Vanemprokurör Pruusi sõnul on sularahaautomaadi seifi varguste puhul eeldatav, et kurjategijatel on mootorsõiduk, millega pärast sündmuspaigalt lahkuda. Seetõttu võis neid olla mitu.
Pruus kinnitab, et sularahaautomaadi vargus jäi katse staadiumisse ja midagi endaga kaasa võtta kurjategijatel ei õnnestunud. Küll aga tekitasid nad oma tegevusega kahju, mida tuli likvideerida ning mistõttu kauplust ei olnud võimalik koheselt järgmise päeva hommikul külastajatele avada. Nii kaupluse ruumidest kui serveriruumist on kogutud tõendeid, mis läbivad ekspertiisi.
Pruusi hinnangul on tegemist ettekavatsetud ja põhjalikult läbiplaneeritud tegevusega. Alles kuu aega tagasi, 10. juuni öösel kella kolme ajal toimus sarnane sularahaautomaadi varguse katse ühes teises kohas, mis katkestati samuti tänu häirealarmi käivitumisele.

Stina Andok