15.5 C
Rapla
Reede, 12 aug. 2022
spot_imgspot_img

Ristuvate teedega maakonna lugu

Eelmisel kolmapäeval, 6. juulil esitles Viio Aitsam Rapla keskraamatukogus oma uut raamatut “Raplamaa – teede ristumise paik”.

Raamat annab uue vaatenurga, kuidas maakonda võib näha. Aitsam on varem analoogseid tekste kirjutanud, seega pakkus maavalitsus võimalust esitleda oma nägemust Raplamaast just temale. Aitsam sõnas, et erilisi piiranguid talle sealjuures ei seatud ning üldiselt anti vabad käed. Kõik teoses avaldatud pildid on teinud ta ise. Tekst valmis kakskeelsena – eesti ja inglise keeles.
Raplamaa on olnud Aitsamile alati tähtis koht. Ühtset iseloomustust sellele maakonnale tema sõnul pole, kuna see piirkond on niivõrd mitmekesine. Igal vallal on oma identiteet, mis väljendub näiteks eriilmelistes vappides. Maakonda läbivad risti ja põiki teed. Ristteed on ajalooliselt olnud alati kohad, kus juhtub maagilisi asju.
Raamat, õigemini maakonna reklaamtrükis, valmis maavalitsuse tellimusel ja toel. See on kolmas autoritrükisena valminud teos. Eelmised olid Margus Mikomägi “Meie, inimesed: Raplamaast ja Rap­lamaale” ning Andres Ehini “Metsaveererahvas: Raplamaa inimesed ja loodus”.

Helerin Väronen / foto: Katrin Grichin
Loe pikemalt 13. juuli Raplamaa Sõnumitest

spot_img
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised