spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSRail Baltic jätab Raplamaal suurulukitele seitse ülepääsu

Rail Baltic jätab Raplamaal suurulukitele seitse ülepääsu

Vivika Veski

Raplamaal hakkavad suurulukid planeeringu järgi üle Rail Balticu raudtee pääsema seitsmes kohas, neist kuues ökodukti kaudu, osa loodusteadlasi näeb siiski ohtu suur-
ulukite populatsioonile.

Rapla maakonnas on ökoduktid planeeritud Kohila vallas Urge ja Loone küla piirkonda, Rapla vallas Röasse ja Alu-Metskülla ning Kehtna vallas Kärpla ja Selja küla piirkonda. Lisaks on Selja külla kavandatud eritasandiline riste maanteega, kus on tagatud ka loomade ülepääs.
Nende kohta on keskkonnamõju strateegilise hindamise loomastiku uuringut läbi viinud teadlased leidnud, et tegu on väga oluliste suurimetajate liikumisaladega. Esimese variandina on loomastiku-uurijad soovitanud jätta neisse piirkondadesse tarakatkestused ja kui see ei ole võimalik, siis rajada ökoduktid.

Foto: Alice Võsu

6 KOMMENTAARID

6 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused