13.8 C
Rapla
Pühapäev, 24 sept. 2023
RSMinna marmelaad pälvis parima talutoidu konkursil tunnustuse

Minna marmelaad pälvis parima talutoidu konkursil tunnustuse

Stina Andok

Eestimaa Talupidajate Keskliit tunnustas käesoleval aastal esimest korda korraldatud konkursil “Parim talutoit 2016” kodumaiseid tootjaid. Raplamaa tootja OÜ Minna Sahver marmelaad “Mustikas” pälvis parima maiuse tiitli.

Kokku võistles konkursil 77 talutoodet 25 talupidamisest. Lisaks peaauhinnale võisteldi seitsmes alakategoorias. Parimate toodete valimisel hindas komisjon tooteid tervikuna, võttes arvesse nii talutoote maitset kui ka tootearendust, turundust ning äriplaani.
Eestimaa Talupidajate Keskliidu korraldatud konkursi komisjoni kuulusid kaubanduse esindajad, toidublogijad, toiduajakirjanikud, õppejõud, ettevõtjad, Eesti Peakokkade Ühenduse ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajad.
Maiuse kategoorias esitati konkursile 12 toodet kolmelt tootjalt. Võitjad selgitati igas kategoorias ühtemoodi. Kõik 10 komisjoniliiget andsid iseseisvalt igale toiduainele hindepunktid. Eestimaa Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm selgitas, et komisjoniliikmete ülesanne oli hinnata toiduaine omadusi, näiteks maitset, lõhna, konsistentsi, söömise mugavust jms. Iga kategooria võitja selgitati välja punktide liitmisel. Minna Sahver esitas konkursile viis erineva maitsega marmelaadi, kuid Nurme sõnul maitses komisjoniliikmetele just mustikamaitseline kõige enam.

Foto: Alice Võsu

Pikemalt loe 3. augusti Raplamaa Sõnumitest.

Kõik uudised
Kuulutused