spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSRiigimaja välistrepi valmimine on lükatud septembri lõppu

Riigimaja välistrepi valmimine on lükatud septembri lõppu

Stina Andok.

Kevadest saadik on käinud ehitustööd Riigi Kinnisvara AS-le kuuluva Rapla riigimaja välistrepil, mis on häirinud nii haldushoone töötajaid kui ka kliente. Tööde valmimise aeg lükkus aga praeguse seisuga veel kuni poolteist kuud edasi.

Tähelepanelikud möödakäijad on märganud, et muidu aktiivsel ehitusplatsil seiskus mõni aeg tagasi umbes paariks nädalaks igasugune tegevus. Riigi Kinnisvara AS, kes korraldab riigimajaesiseid välitöid, süüdistab tekkinud tööseisakus töid teostavat ehitusfirmat OÜ Viskar. Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuhi Madis Idnurme sõnul olid ehitusfirmal probleemid tööprojekti koostamisel, mistõttu tekkisid puuduvate või ebapiisavate lahenduste tõttu ehitustöös ka seisakud.
Lepingu kohaselt oli hoone põhilise kasutusvalmiduse tähtajaks 22. juuli ja tööde teostamise lõpptähtajaks 19. august. Idnurme sõnul on ehitaja paraku praeguse seisuga ajagraafikust hinnanguliselt kuu kuni poolteist maas ning sellest tulenevalt lükkub ka välitööde lõplik valmimine edasi septembrikuu lõppu.
Rapla maavalitsuse maasekretäri Ene Matetski sõnul kannatavad välitöödest tingitud ebamugavuste tõttu kõige enam just haldushoone teenuseid kasutavad inimesed. Kuigi ligipääs hoonele on olemas, on see ebamugav ja hoonesse on eriti raske pääseda just erivajadustega inimestel. Rapla maavalitsuse perekonnaseisuamet on siiani välitööde tõttu püüdnud suuri abieluregistreerimisi vältida, kuid Matetski sõnul on sellegipoolest mõningatel juhtudel tekitanud esindusliku välistrepi puudumine ebamugavusi.
Idnurm väljendab kahetsust, et ehitaja ei ole kokkulepetest kinni suutnud pidada, ja vabandab Riigi Kinnisavara AS-i nimel ebamugavuste pärast kõigi hoones töötavate ja seda külastavate inimeste ees.

Foto: Alice Võsu

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused